DİSK'ten 1 Mayıs'ta Taksim ısrarı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devrimci İşçi Sendikaları Konfedarasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, karşı çıkılmasına rağmen 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacaklarını söyledi. Süleyman Çelebi bu nedenle mecliste milletvekili bulunan siyasi parti liderleri ve milletvekilleri ile görüştüklerini, 1 Mayıs'ın tatil günü ilan edilmesi ve 1977'de Taksim'deki kutlamalarda yaşananların araştırılmas 37 kişinin ölümünden sorumlu failllerin belirlenmesi için araştırma komisyonu kurulmasını talep ettiklerini ve olumlu yanıt aldıklarını açıklarken, Başbakan Erdoğan'ın görüşme isteklerini, mevcut yapının Cumhurbaşkanlığı seçimine uygun olmadığını söyledikleri için reddettiğini ileri sürdü.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanması ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşme taleplerini reddetmesi ile ilgili basın açıklması yaptı. DİSK Genel Merkezi'nde yapılan açıklamada Süleyman Çelebi, 1 Mayıs kutlamaları için valilikten izin almak gerekmediğini belirterek, "Biz iddia ile söylüyoruz; 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız." dedi. Kutlamaların Taksim'de yapılması ile ilgili tartışmaların her yıl olduğunu belirten Çelebi, " Taksim birilerinden korunması veya kurtarılması gereken alan değildir. Valilik bize Beykoz Çayırı, Kazlıçeşme, Çağlayan gibi alanları gösteriyor. Biz Taksim'de olmak istiyoruz. Bütün etkinlikler o alanda yapılıyor. Bugün de polis günü kutlanıyor. İşçilerin bayramı yılda 1 gün. İşçilerin 77 katliamının 30. yılında orada olması ve bayramı tamamlaması lazım. Anayasa'ya göre de her hangi bir izne gerek yok. Bu işi germenin hiç kimseye katkısı olmaz." diye konuştu.

Başabakan Erdoğan ile de görüşme talep ettiklerini belirten Çelebi, 1 Mayıs ile ve sendikal haklar ile ilgili görüşme taleplerini Başbakan'ın reddettiğini ifade ederek, "Çankaya'ya odaklandığı için toplumun bütün sorunlarına gözünü kulağını kapayan, yarı resmi kuruluşlarla görüşmeler yapan Başbakan, konfederasyonumuzun Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili mevcut sistemin olumsuzluğunu dile getirdiği için talebimizi reddetti." açıklamasında bulundu.

Son günlerde ülkede gerilimin arttığına da dikkat çeken Çelebi, Cuhurbaşkanlığı seçimi üzerinden sürdürülen tartışmaların "Kim cumhurbaşkanı olmalı?" ya da "Kim olmamalı?" boyutundan, "Kimin engellendiği" ya da "Kimin engellediği" boyutuna taşındığını belirtti. Doğrudan orduyu göreve çağıranlar ve darbe beklentisi içinde olanlarlarla, sanal ortamda darbe girişimi haberi yayanların aynı amaca hizmet ettiklerini ileri süren Çelebi, " Erdoğan'ı ve temsil ettiği görüşü mağdur duruma düşürerek, Cumhurbaşkanlığı yolunu da açarlar." dedi.

Süleyman Çelebi, Kuzey Irak'a yönelik muhtemel bir operasyona da değindi. Böyle bir operasyonun Ortadoğu'da gerilimi daha da artıracağını söyleyen Çelebi, bu yöndeki söylemleri protesto ettiklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber