'Devletimiz zor gününde olan esnafa faizsiz kredi vermeli'

TESK Genel Başkanı Palandöken: Esnaf veresiye defterleriyle vatandaşa faizsiz ve icrasız bir ödeme imkanı sunarken devletimiz de zor gününde esnafımıza faizsiz kredi imkanı vermeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2017 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Devletimiz zor gününde olan esnafa faizsiz kredi vermeli'

- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf veresiye defterleriyle vatandaşa faizsiz ve icrasız bir ödeme imkanı sunarken devletimiz de zor gününde esnafımıza faizsiz kredi imkanı vermeli." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, küçük esnafın veresiye defteriyle vatandaşa adeta faizsiz ve icrasız bankacılık hizmeti verdiğini belirtti. Ülke genelinde yaklaşık 2 milyon esnafın 1 milyonunun veresiye satış yaptığını kaydeden Palandöken, "Veresiye satış yapan her esnafın ortalama 10 bin lira alacağı olduğu düşünülürse, toplamda 10 milyar lira alacağı olduğu ortaya çıkar. Esnaf veresiye defterleriyle vatandaşa faizsiz ve icrasız bir ödeme imkanı sunarken devletimiz de zor gününde esnafımıza faizsiz kredi imkanı vermeli." değerlendirmesinde bulundu.

Esnafın her zaman korunması gerektiğini vurgulayan Palandöken, şöyle devam etti:

"Esnaf ülkenin barometresidir. Dünya küçüğü korurken biz haksız rekabete kurban etmeyelim. Zincir marketler ve AVM'ler esnafın yeteri kadar belini büküyor. Bu sebeple perakende yasasının maddelerine canlılık kazandırılmalı. Her sokak arasına açılan zincir marketler haksız rekabet ortamı oluşturuyor. Bahsettiğimiz 10 milyar lira tutarında veresiye defterleri esnafın vatandaşı ekonomik olarak rahatlattığının göstergesidir. Küçük esnaf vatandaşın faizsiz bankasıdır. Esnafın vatandaşa sağladığı bu imkanın önemi anlaşılmalı ve esnafın da faizsiz kredi alabilmesinin önü açılmalı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber