Yeni açılan okullara norm fazlası öğretmen yer değiştirebilir mi?

2012 tarihli görüş yazısı, yönetmelik değişikliği sonrasında geçerliliğini yitirmiştir. Yönetmelik hükmüne göre, norm fazlası öğretmenin, yer değiştirme dönemleri dışında açılan okullara puan üstünlüğüne göre naklen geçmesi mümkündür.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Kasım 2017 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni açılan okullara norm fazlası öğretmen yer değiştirebilir mi?

Memurlar.net'in 0 532 540 0 590 nolu whatsapp hatına gelen bir bilgide, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, yer değiştirme dönemi dışında açılan okullara norm fazlası öğretmenlerin başvuramayacağını belirttiği, bunun da yönetmeliğin 56/2 fıkrasına aykırı olduğu iafde edilmekteydi.

2015 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Yeni açılan eğitim kurumları" başlıklı 56. maddesi 2. fıkrası şu şekildedir:

"(2) Eğitim-öğretime yer değiştirme dönemleri dışında açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, il genelinde yapılacak duyuru çerçevesinde il içi yer değiştirme şartlarını taşıyan öğretmenler ile norm kadro fazlası ve ihtiyaç fazlası öğretmenlerin başvurularının alınması suretiyle hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak atamalarla karşılanır."

Yer değiştirme dönemleri dışında yeni açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı;

1-İl genelinde yapılacak duyuru çerçevesinde,

2-İl içi yer değiştirme şartlarını taşıyan öğretmenler,

3-Norm kadro fazlası ve ihtiyaç fazlası öğretmenlerin başvurularının alınması suretiyle hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılmaktadır.

Fakat sitemize iletilen bilgilere göre, bazı il milli eğitim müdürlükleri tarafından yeni açılan eğitim kurumlarına yapılacak atama başvurularına, norm kadro fazlası ve ihtiyaç fazlası öğretmenlerin başvuruları kabul edilmemektedir.

Bu durum yukarıda yer verdiğimiz 2015 yılında yayınlanan yönetmeliğin "Yeni açılan eğitim kurumları" başlıklı 56. maddesi 2. fıkrasındaki bilgilerin bilinmemesinden kaynaklanmakta olup ayrıyeten 18.01.2012 tarih ve 3139 sayılı görüş yazısında da norm kadro fazlası ve ihtiyaç fazlası öğretmenlerin yeni açılan okullara atamasının yapılmaması talimatını vermesinden kaynaklanmaktır.

İşte o görüş yazısı;

Fakat Yönetmelik değişmiş ve yeni açılan okullara norm kadro fazlası ve ihtiyaç fazlası öğretmenlerin başvuru hakkı verilmiştir. Bu görüş yazısı geçerliliğini yitirmiştir. Geçerli olan yukarıda yer verdiğimiz yönetmelik ve ilgili maddesidir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber