İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kapıcılık yaptığı siteye yönetici oldu

Edirne'de hayatı "Kapıcılar kralı" filmini hatırlatan apartman görevlisi, yönetici seçildiği apartmandan daire almanın hayalini kurmaya başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2017 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kapıcılık yaptığı siteye yönetici oldu

HAKAN ŞAHİN

Evli ve bir kız çocuğu babası Mehmet Balcı, 2000 yılında Çerkezköy'de işçi olarak çalıştığı fabrikadan ayrılarak Edirne'ye yerleşti. Bir apartmanda kalorifer ateşleyiciliği yapmaya başlayan Balcı, zamanla kurduğu iyi ilişkiler ile kısa sürede apartmanın tüm bakım işlerini üstlendi.

Yaptığı çalışmalardan dolayı apartman sakinlerinin takdirini toplayan Balcı, apartman yöneticiliğine getirildi.

Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 17 yıldır aynı sitede kapıcılık yaptığını ve mesleğini sevdiğini belirtti.

Kapıcı ve kalorifer ateşleyiciliği görevini sürdürdüğü sitede mayıs ayından itibaren yöneticilik görevine de getirildiğini anlatan Balcı, ısınma, güvenlik, temizlik, bakım ve onarım işlerinin yanı sıra idari yönetim işlerini de başarılı bir şekilde yürüttüğünü vurguladı.

Edirne'nin "Kapıcılar Kralı"

Hayatının, Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden baş rolünü Kemal Sunal'ın oynadığı "Kapıcılar Kralı" filminin senaryosuna benzediğini ifade eden Balcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çerkezköy'de işimi bırakınca Edirne'ye geldim. Ağabeyim ve eniştem bana şaka yoluyla, 'Bu sitede kalorifercilik yapmak istemez misin?' diye sorunca ilk başta önemsemedim ancak daha sonra ısrarlarını artırınca yapabileceğimi belirttim. İşte o günden bugüne tam 17 yıl geçmiş. 17 yıldır aynı sitede kapıcılık ve kalorifercilik yapıyorum. Mayıs ayında sitenin yöneticisi oldum. Rahmetli Kemal Sunal'ın filmi vardı...Çalışarak o seviyeye gelebileceğimi hissettim. Ev aldım, araba aldım. Şimdi amacım kapıcılığını ve yöneticiliğini yaptığım apartmandan daire satın almak. Olur mu, olmaz mı? bilemem ama satılık daire olursa mutlaka talip olurum."

Balcı, yönetici seçilmesiyle birlikte görev ve sorumluluklarının daha da arttığının vurgulayarak eski işlerine nazaran 2 kat daha fazla çalıştığını belirtti.

Kapıcılığa başladığı günden itibaren, sokakları süpürdüğü süpürgesine 17 yıldır gözü gibi bakan Balcı, süpürgesiyle kapıcılık mesleğinin özdeşleştiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber