Bakan Canikli'den 'Uzman Erbaşlara' müjde

Milli Savunma Bakanı Canikli: - "Uzman erbaşlara da zati silah edinme imkanı getiriliyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2017 22:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Canikli'den 'Uzman Erbaşlara' müjde

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Uzman erbaşlara da zati silah edinme imkanı verileceğini bildirdi.

Canikli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri İşletmesi Başkanlığının 2018 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Uzman erbaşlara zati silah edinme imkanı

FETÖ'nün kumpas davaları mağduru askerlerden hayatını kaybedenlerin şehit sayılmasına yönelik çalışmanın olup olmadığı sorulan Canikli, şehitlik tanımının ve kriterlerinin belli olduğunu belirtti.

Bu tanımın değiştirilmesinin söz konusu olmadığını anlatan Canikli, mağdur olma, mağduriyetin giderilmesi konularının farklı olduğunu söyledi.

"15 Temmuz şehit ve gazileriyle diğer şehit ve gaziler arasında fark olduğu" iddialarına ilişkin Bakan Canikli, şu yanıtı verdi:

"15 Temmuz gazileri ile diğer gaziler arasında şu anda hiçbir fark yok. Sadece 15 Temmuz gazilerine bir defaya mahsus verilen bir tazminat söz konusu, geçici. O uygulandı, bitti. Onun dışındaki farklılıkların hepsini giderdik. Bir fark sadece şehitlerin çocuklarının askerlik hizmetlerinden muaf olmasıyla ilgili konuda var. O da yükümlü olan şehitlerimizin birinci derece yakınlarına askerlik muafiyeti var ama görev olarak bu işi yapanların yani muvazzaf subay, astsubay, polis olarak yapanların şehit olmaları halinde onların birinci derece yakınlarına askerlikten muafiyet imkanı verilmiyor. Şimdi onu sağlıyoruz. KHK ile o düzenleme yapılacak. Tek fark şehit olan muvazzaf subay, astsubay, polislerin çocuklarının askerlikten muaf olmamalarına ilişkin kuralı değiştiriyoruz, onlara da o muafiyet sağlanıyor. Onunla ilgili KHK düzenlemesi önerildi."

Canikli, uzman erbaşlara zati silah verilmesine yönelik düzenlemenin de Kanun Hükmünde Kararname'ye konulacağını belirterek, "Uzman erbaşlara da zati silah edinme imkanı getiriliyor." dedi.

Mayın temizliği konusundaki soru üzerine Canikli, onunla ilgili yeni bir çalışma başlattıklarını aktardı. Türk Silahlı Kuvvetlerinde mayın temizleme birliklerinin bulunduğuna işaret eden Canikli, "Bunların sayısını, kapasitelerini, güçlerini artırıyoruz. Bunlar vasıtasıyla inşallah tüm mayın temizliğini tamamlamış olacağız, uluslararası standartlara uygun olarak yapacağız bunu." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber