Hüsnü Mahalli'nin 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası yargılaması başladı

Mahalli'nin, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret" suçlarından 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2017 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hüsnü Mahalli'nin 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası yargılaması başladı

- Gazeteci Hüsnü Mahalli'nin, sosyal medya üzerinden ''Cumhurbaşkanına hakaret" ve ''kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret'' suçunu işlediği iddiasıyla 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mahalli ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada mahkemeye gelen evraklar okundu. Dosyanın bilirkişiden döndüğü ancak Yurt gazetesine yazılan yazıya cevap verilmediği belirtildi.

Duruşmada söz alan sanık Mahalli, en başında Suriye'de ve genel olarak Orta Doğu'daki gelişmelerin aslında Türkiye'yi hedeflediğini, diğer yandan da bu coğrafyada meydana gelen olaylarda insanların ölmesinin kendisini üzdüğünü ve 30'a yakın akrabasını bu savaşta öldüğünü söylediğini belirterek, ''İfadelerimde bir sertlik varsa anlattığım bu durumdan da kaynaklanmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı'na hakaret etmeyeceğimi, 2011 yılından önce kendisiyle ne kadar yakın olduğumu herkes bilir. Diğer yandan 'diktatör' kelimesini kullandığım için suçlanmam da yerinde değildir, zira bu kavram felsefi bir içerik taşımaktadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hatice Özay da söz alarak, şikayetlerinin devam ettiğini, sanığın ifadelerinin sert eleştiri sınırlarını aştığını düşündüklerini belirterek, sanığın bu nedenle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından hazırlanan iddianamede, Hüsnü Mahalli'nin "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret" suçlarından 1 yıl 4 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber