Açığa alınan emniyet müdürünün dosyası ayrıldı

Açığa alınan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ö.C'nin "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek" suçundan yargılandığı davada, dosyası "uyuşturucu ticareti yapma" suçundan yargılanan diğer sanıklardan ayrıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2017 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Açığa alınan emniyet müdürünün dosyası ayrıldı

- Uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklanan ardından serbest bırakılan ve açığa alınan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ö.C'nin "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek" suçundan yargılandığı davada, dosyası "uyuşturucu ticareti yapma" suçundan yargılanan diğer sanıklardan ayrıldı.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Omid Barghizadeh ve tutuksuz sanık Ö.C ile avukatları katıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan sanık Ali Najafi ise duruşmaya gelmedi.

Tercüman aracılığıyla savunma yapan tutuklu sanık Omid Barghizadeh, olay tarihinde İstanbul'da olmadığını, Ali Najafi ile İran'da tanıştığını ve 2 sene önce çalıştığı yerden tanıdığını anlattı.

Najafi'yi iş adamı ve avukat olarak tanıdığını ifade eden Barghizadeh, "Benim uyuşturucu ticaretiyle alakam yoktur. Yanımda böyle bir konuşma da geçmemiştir. Ben İran'a gitmeden önce Ali Najafi'ye sözlü olarak evi satmasını söyledim. Yazılı vekalet vermedim. Benim bildiğim kadarıyla bahsedilen ev boştu." dedi.

Cumhuriyet Savcısı Sinan Coşar, tutuklu sanık Omid Barghizadeh'in tutukluluk halinin devamına hükmederek, bir diğer tutuksuz sanık Ö.C'ye isnat edilen "suç delillerini yok etme, gizlemek ve değiştirmek" suçu ile diğer sanıklara isnat edilen "uyuşturucu ticareti yapma" suçlarının yargılanmalarının ayrı yapılması gerektiğinden sanık Ö.C'nin dosyasının ayrılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Ali Najafi hakkındaki yakalama emrinin infazının beklenmesine, tutuklu sanık Omid Barghizadeh'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Heyet, savcının talebi doğrultusunda Ö.C'nin dosyasını ayırdı.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak Atatürk Havalimanı'nda faaliyet gösteren Hudut Kapısı Narkotik Suçları Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmada, 14 Ocak 2017'te N.M'nin üst aramasında toplam 14 poşet, 2 bin 38 gram metamfetamin maddesinin ele geçirildiği belirtiliyor.

Konuya ilişkin Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında, incelenen güvenlik kamera kayıtlarında N.M. ile bağlantısı tespit edilen Omid Barghizadeh ile Akbar Talebi'nin beyaz renkli bir araçla limana gittiklerinin anlaşıldığı kaydedilen iddianamede, Barghizadeh'in yakalanması sırasında olaya İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ö.C'nin müdahil olduğu, Barghizadeh'in Başakşehir'deki evinde yapılan aramada 82 gram metamfetamin uyuşturucu madde, hassas terazi, çok sayıda sahte belge ve belge yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiği anlatılıyor.

Firari sanık Ali Najafi'nin tutuklu sanık Omid Barghizadeh ve açık kimlik bilgileri tespit edilemeyen Akbar Talebi ile uyuşturucu ticareti yaptıkları kaydedilen iddianamede, sanık Ö.C'nin ise uyuşturucu madde ticaretine iştirakinin tespit edilemediği kaydediliyor.

İddianamede, Ö.C'nin, arandığını bilmesine rağmen 4 Şubat 2017'de arkadaşı Ali Nejafi ile Ataköy Konakları'ndaki evinde buluştuğu, Najafi'nin yakalanmaması için delilleri kararttığı, buluşmasının anlaşılmaması için de kendisine ait aracın plakalarını değiştirdiği ifade ediliyor.

Sanık Ö.C'nin ''suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek'' suçundan 9 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, firari sanık Ali Najafi ve tutuklu sanık Omid Braghizadeh'in de ''uyuşturucu madde ticareti yapma'' suçundan 45 yıldan 67 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama'' suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verilen Ö.C, suç vasfının değişmesi nedeniyle tahliye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber