PKK'nın üniversite yapılanması davasında karar

Mahkeme heyeti, örgüt üyeliğinden yargılanan 16 tutuklu üniversite öğrencisi ve mezununun mevcut hallerinin devamına hükmetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2017 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'nın üniversite yapılanması davasında karar

Kırşehir merkezli 7 ilde, terör örgütü PKK'nın üniversite yapılanmasına yönelik operasyonda yakalanan 16 tutuklu üniversite öğrencisi ve mezununun yargılandığı davada, sanıkların mevcut halinin devamına karar verildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar B.G, C.Y, Ç.Y, E.K, F.A, M.D, M.V.A, M.K, N.Y, Ö.H, S.K, S.Ş, V.Z. ile avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan A.Y, M.K. ve M.K. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Mahkeme heyeti, sanıklar ve avukatlarının tahliye talebine ilişkin Cumhuriyet savcısının mütalaasını aldı.

Savcı, kuvvetli suç delilleri ile istenen cezaların alt ve üst sınırları gözetilerek tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Savcının mütalaasının ardından söz verilen sanıklar, PKK terör örgütü üyesi olmadıklarını ileri sürerek, bu dosyada etkin pişmanlıktan faydalanan iki sanığın iftirasına maruz kaldıklarını, HDP Kırşehir İl Başkanlığı binasında toplantılar yapan ve daha sonra tutuklanan M.A.B'yi tanımadıklarını iddia ederek, tahliye ve beraatlarını istedi.

Avukatlar da etkin pişmanlıktan yararlanan M.A.B ve Ö.S'nin mahkemede dinlenmesini ve sanıklarla yüzleştirilmesini talep etti.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, avukatların etkin pişmanlıktan yararlanan sanıklarla ilgili taleplerinin reddine, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 12 Aralık'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber