İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ davasında eski yüzbaşına beraat

FETÖ'nün kumpas davalarından olan "Atabeyler Grubu" davasının sanığı eski Yüzbaşı Murat Eren, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan aklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2017 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ davasında eski yüzbaşına beraat

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpas davalarından "Atabeyler Grubu" davasının sanığı eski Yüzbaşı Murat Eren "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan beraat etti.

Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık avukatları katıldı.

Mahkemede söz alan sanık Eren'in avukatı Muhammed Sarıkaya, müvekkilinin FETÖ kumpasının mağduru olduğunu belirterek beraatini istedi.

Cumhuriyet Savcısının beraat yönündeki mütalaasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar eski Yüzbaşı Eren ile birlikte Erkut Taş, Yunis Akkaya ve Yasin Yaman'ın da beraatinine karar verdi.

- Davanın geçmişi

Eski Yüzbaşı Murat Eren hakkında 11. Ağır Ceza Mahkemesinde de mükerrer bir kamu davası açılmıştı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin 2006/159 E sayılı dosyayı, o dönem Ergenekon davasının görüldüğü 13. Ağır Ceza Mahkemesinin 2008/209 E sayılı dosyasıyla birleştirilmesi talep edilmişti. Ancak o süreçte Özel Yetkili Savcılıklar kapatılınca, dosya yetkisizlik kararıyla Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 2 Kasım 2015 tarihli iddianameyle Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "Örgüt Kurmak ve Yönetmek Suçundan" hakkında kamu davası açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber