İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kocaeli'de ByLock kullanan 4 sanığa hapis

FETÖ/PDY'ye üye oldukları ve "ByLock" kullandıkları suçlamasıyla haklarında ayrı ayrı dava açılan, aralarında meslekten ihraç edilen öğretmen, vergi memuru ve farklı meslek gruplarından sanıkların da olduğu tutuksuz 3 sanık 6 yıl 3 ay, bir sanık da 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2017 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli'de ByLock kullanan 4 sanığa hapis

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları suçlamasıyla haklarında ayrı ayrı dava açılan 4 sanığa, toplam 21 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı ayrı görülen duruşmalara, aralarında meslekten ihraç edilen öğretmen, vergi memuru ve farklı meslek gruplarından tutuksuz sanıklar E.K, R.G, A.I. ve B.G. ile avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklar E.K, A.I. ve R.G. savunmalarında FETÖ üyesi olmadıklarını, "ByLock" kullanmadıklarını ve suçsuz olduklarını öne sürerek, beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti 3 sanığa, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi.

Tutuksuz sanık B.G. de savunmasında, "Ben kesinlikle darbeden bir hafta önce 'Hocaefendiye zulüm yapılıyor.' demedim. Darbeden sonra da 'Hocaefendiye kumpas kuruluyor.' demedim. Bu suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan beraatine karar verilen sanığın, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber