İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Öğretmenleri haklarından yoksun bir şekilde çalıştırmak kabul edilemez'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: Öğretmenlerin mutlu ve huzurlu bir şekilde görev yapmaları gerekirken, adına sözleşmeli, vekil gibi isimler verip, asli işi yapan öğretmenleri farklı statüler ile haklarından yoksun bir şekilde çalıştırmak kabul edilemez

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2017 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Öğretmenleri haklarından yoksun bir şekilde çalıştırmak kabul edilemez'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Öğretmenlerin mutlu ve huzurlu bir şekilde görev yapmaları gerekirken, adına sözleşmeli, vekil gibi isimler verip, asli işi yapan öğretmenleri farklı statüler ile haklarından yoksun bir şekilde çalıştırmak kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Ağbaba, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 15 yıllık AK Parti Hükümetleri döneminde eğitimin iflas ettiğini, tutarsız eğitim politikalarının öğrencileri ve eğitim emekçilerini olumsuz etkilediğini savundu.

"AKP Hükümeti eğitimi, sistemli bir şekilde gerileten, başarısızlığa sürükleyen, bilimsellikten uzaklaştıran hükümet olarak tarihe geçecektir." iddiasında bulunan Ağbaba, eğitimde esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma yöntemlerinin her alana yayıldığını savundu.

Eğitim öğretim işinin temelinin öğretmen olduğunu belirten Ağbaba, şunları kaydetti:

"Bize göre bu ülkenin en önemli ve en büyük görevini üstlenenler öğretmenlerimizdir. Öğretmenliği, toplumda saygın bir meslek olmaktan çıkaran uygulamalara, en kutsal mesleklerden biri olan öğretmenliği toplumun gözünde küçük düşürecek politikalara sonuna kadar karşı çıkıyoruz. Öğretmenlerin mutlu ve huzurlu bir şekilde görev yapmaları gerekirken, adına sözleşmeli, vekil gibi isimler verip, asli işi yapan öğretmenleri farklı statüler ile haklarından yoksun bir şekilde çalıştırmak kabul edilemez."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber