'Emrime uymayanın kafasına sıkacağım'

Gerekçeli kararda darbe girişimi gecesinde sanık Dilek'in, "Bu gece darbe yapıldı. Emir gelirse emniyete gideceğiz. Orada ben emir verdiğimde sıkmayacak olan varsa şimdiden söylesin. Biz oraya gittiğimizde emrimle sıkmayacak olan olursa ben onun kafasına sıkacağım." ifadelerine yer verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2017 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Emrime uymayanın kafasına sıkacağım'

Mardin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin tutuklanan Midyat 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Yardımcılığında görevli eski Yarbay Uğur Dilek'in, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı davanın gerekçeli kararı hazırlandı.

Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan gerekçeli kararda, Dilek'in darbe girişimi gecesinde askerleri tam teçhizatlı bir şekilde hazır kıta beklettiği ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü işgal edilmesiyle ilgili emir verdiği kaydedildi.

Kararda, Dilek'in askerlere yönelik emirleri şu şekilde yer aldı:

"Bu gece darbe yapıldı, tarihi bir ana tanıklık ediyorsunuz. Ben direkt konuya giriyorum. En son olacakları söylüyorum. Emir gelirse gerekirse çıkarız ve emniyeti bile alabiliriz. Emir gelirse emniyete gideceğiz. Peşin peşin söylüyorum, emrime şimdiden uymayacak olan varsa içeriye geçsin. Orada ben emir verdiğimde sıkmayacak olan varsa şimdiden söylesin. Biz oraya gittiğimizde emrimle sıkmayacak olan olursa ben onun kafasına sıkarım."

Sanığın 15 Temmuz gecesi askerlerin hazır kıta beklemesini yönünde emirler verdiği aktarılan kararda, darbe bildirisinin TRT'de okunduğu sırada askerleri gazinoya topladığı ve askerlere dinlettiği bildirildi.

Dilek'in, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı aktarılan kararda, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da ceza verilmediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber