Geçici işçiler kadro için başkentte

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı illerdeki şeker fabrikalarında yılda altı aydan daha az süreyle çalışan ve süreleri yetmediği gerekçesiyle kadro alamayan geçici işçiler, daimi kadroya alınmaları talebiyle ziyaretlerde bulunmak üzere Ankara'ya geldiler.

Abdi İpekçi Parkı'nda bir araya gelen işçiler, otobüslerle AK Parti Genel Merkezi'ne gittiler.

Genel merkez yakınlarında polis tarafından durdurulan işçiler burada, ''Başbakan bize yardımcı ol'', ''Kadro hakkımız, biz de isteriz'', ''Ellere var da bize yok mu'' ve ''Umudumuz Başbakan'' sloganları attılar. Daha sonra işçileri temsilen görüşme yapmak üzere AK Parti Genel Merkezi'ne giren bir grup işçi, bir süre sonra dışarı çıktı. İşçiler adına açıklama yapan Selahattin Alparslan, genel merkezde kendilerini karşılayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan'ın bir süre sonra ayrıldığını, beklemelerine rağmen gelmeyince nedenini sorduklarında, ''Bir toplantıya katılmak üzere genel merkezden ayrıldığı'' yanıtını aldıklarını savundu.

Alparslan, şeker fabrikalarında 20-25 yıl çalışan geçici işçiler bulunduğuna işaret ederek, daimi kadroya alınmada esas tutulan 6 aylık sınırın 4 aya çekilmesiyle bu işçilenin mağduriyetinin giderilebileceğini kaydetti. Selahattin Alparslan, geçici işçilerin daimi kadroya alınmasıyla ilgili yasa ''adil olmadığı'' gerekçesiyle ''şikayet'' için Anıtkabir'e gideceklerini söyledi. Genel merkez önünde yaklaşık bir buçuk saat bekledikten sonra Anıtkabir'e giden işçilerin bir bölümü daha sonra görüşmelerde bulunmak üzere TBMM'ye giderken, diğer grup ise Abdi İpekçi Parkı'na döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber