Milletvekillerine egzersiz için dans önerildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Baştabipliği, miletvekillerine 'sağlıklı yaşam' klavuzu niteliğindeki 'Neler bilmeliyim' adı altında bir broşür dağıtmaya başladı. Milletvekillerine egzersiz için dans önerildi.

Önümüzdeki günlerde stresli günler geçirecek milletvekilleri için basılan ve dağıtılan 'sağlık klavuzu'nda kolesterolden, egzersize, kalp krizinden nelerin yenilip nelerin yenmeyeceğine kadar bir dizi bilgi yer alıyor. Klavuz, TBMM Diyetisyeni Funda Alpkaya tarafından hazırlandı. Klavuzdan bazı bilgiler şöyle:

"Ne sıklıkla egzersiz yapılmalı, kaliteli bir yaşam için yeterli ve dengeli beslenme kadar egzersizin önemi büyüktür. Egzersiz HDL kolestrolün yükselmesini sağlar. Ayrıca yüksek kan basıncı, kalp hastalıkları ve kalp krizi, kilo fazlalığı ve şişmanlık, şeker hastalığı ile inme risklerinden korur. Ne tür egzersiz yapılmalı: Yürüyüş, danst etmek ve evde egzersiz, merdiven çıkmak, bisiklete binmek, yüzme. Ancak unutulmamalıdır ki herhangi bir rahatsızlığınız varsa spor yapmadan önce mutlaka doktora danışmanız gerekmektedir. Kalp hastalıklarından koruyucu diyetin özellikleri nelerdir? Yenilmemesi gereken yiyecekler nelerdir? Salam, sosis, sucuk gibi işlenmemiş et ürünleri, kuyruk yağı, iç yağı, margarin, yağlı gıdalar, krema, mayonez, çikolata, kuruyemiş, tahin, tahin helvası, pasta ve soslar, yağda kızartmalar, et, sebze veya hamur kızartmaları, alkollü içecekler, meşrubatlar, hazır meyve suları, sigara. Klavuzda ayrıca, nelerin yenilip yenilmeyeceği, ne kadar yenileceği, nelerden sakınılması gerektiği gibi aydınlatıcı sağlık bilgileri de yer alıyor".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber