İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden ihale açıklaması

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, bir yemek ihalesinde kamunun zarara uğratıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2017 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden ihale açıklaması

Müdürlük'ten yapılan açıklamada, bir gazetedeki köşe yazısında "Kamu yararından kamu zararına" başlığıyla yer alan iddialarla ilgili, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına açıklama ihtiyacı doğduğu belirtildi.

Açıklamada, 2018-2019 yılları 24 aylık malzemeli yemek pişirme, kahvaltı hazırlama, dağıtım ve sonrası yemek hizmetleri alımı ihalesinin 9 Ekim'de İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapıldığı, ihaleye 9 firmanın katıldığı ve 8 firmanın teklifinin uygun bulunduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"İhale hazırlık çalışmasında 694 sayılı KHK ile tek çatı altına girileceği dikkate alınarak ihalede öngörülecek ücretler için önceki ihalede tanımlanan ücretler ve İstanbul genelinde yapılmış ihalelerde çalışanların aldıkları ücretler hassasiyetle tetkik edilerek, çalışanların hak kaybına uğramaması, iş kanunu çerçevesinde ileride karşılaşılabilecek ve telafisi güç hukuki sorunların önlenmesi amacıyla ihale yetkilisince iptal edilmiş ve tekrar düzenlenmiştir. Söz konusu ihale ve ihalenin iptali yasal mevzuat çerçevesi içinde belirlenmiş olup, mevzuat dışına kesinlikle çıkılmamıştır. Köşe yazısında geçen eski yüklenicinin ihaleyi alamadığından dolayı ihalenin iptal edildiği iddiasının gerçek olmadığı şuradan bellidir ki, mevcut yemek hizmetine devam eden firma, iptal edilen ihaleye de şartnameye uygun olarak en iyi teklifi vermiştir. Bu sebeple ilgili yazıdaki iddialar asılsız ve gerçek dışıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber