MGK'da Sezer'e başkomutanlık teşekkürü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

16 Mayıs'ta görevi sona erecek Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in son kez başkanlık yaptığı dünkü MGK yaklaşık 4 saat sürdü.

MGK'nın son bölümünde Sezer kurul üyelerine ayrı ayrı veda etti. Başbakan Tayyip Erdoğan, Sezer'e teşekkür edip bundan sonraki yaşamında başarılar diledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da, Sezer'e "Bize Başkomutanlık yaptığınız için teşekkür ederiz" dedi.

Sezer'in birkaç sayfalık konuşmasında özellikle irticai akımların güçlenmesine dikkat çeken bir konuşma yaptığı öğrenildi. İç ve dış güvenliğin ele alındığı bölümde PKK terör örgütü ile birlikte irticai akımlara da ağırlık verilmesi anlamlı bulunurken, uzun bir aradan sonra "Hizbullah" yeniden MGK bildirisine girdi. "Hizbullah terör örgütünün faaliyetleri ve buna karşı alınan önlemler gözden geçirilmiştir" denilen bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemizin güvenlik ve asayişini etkileyen iç ve dış gelişmelerin kapsamlı bir değerlendirmesi yapılmış, bu bağlamda güvenlik güçlerinin icra etmekte olduğu operasyonların büyük bir kararlılıkla devam edeceği, terör örgütünün terörle amacına ulaşma şansı ve başarı umudu olmadığının çok iyi bilinmesi gerektiği ifade edilerek, yürütülen mücadelenin etkinlikle sürdürülmesi yönündeki kararlılık yinelenmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber