TSK yerli-milli sistemlerle güçlü

Terörle mücadeleyi aralıksız sürdüren TSK, yerli üretim sistemlerle güçleniyor. Milli Muharip Uçak Projesiyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2030'lu yıllardan sonraki muharip uçak ihtiyacı karşılanacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Kasım 2017 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK yerli-milli sistemlerle güçlü

Özgün tasarım ve ileri teknoloji yetenekleriyle savunma ve güvenlik alanında küresel aktör olmayı hedefleyen Türkiye'de, yerli ve milli savunma sistemlerine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Terörle mücadeleyi aralıksız sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yerli üretim sistemlerle güçleniyor. TSK ile güvenlik güçlerinin imkan ve kabiliyetlerinin artırılması hedefiyle savunma sanayi atılımlarına devam ediliyor. Savunma sanayisinde yerlilik oranı her geçen gün artırılıyor.

TF-X'İN İLK UÇUŞU 2023'TE

Milli Muharip Uçak Projesi (TF-X) ile Hava Kuvvetleri Komutanlığının 2030'lu yıllardan sonraki muharip uçak ihtiyacı karşılanacak. Özgün tasarım modeliyle öne çıkması beklenen proje kapsamında, ilk uçuş 2023'te gerçekleştirilecek. Milli imkanlarla üretilen ve seri üretime başlanan 3 bin 435 MPT-76 teslim edildi, yıl sonuna kadar 7 bin tüfeğin teslimatı hedefleniyor. Altay Projesi kapsamında 250'si opsiyonlu olmak üzere 500 adetlik seri üretim için ihaleye çıkıldı. Denizaltı Kurtarma Ana Gemisi (MOSHIP) Projesi kapsamında TCG Alemdar, Ocak 2017'de teslim edildi.

Güvenlik güçlerine bugüne kadar 700'ün üzerinde zırhlı araç teslimatı yapıldı.

  • Bora, Kasırga, Hisar ve Korkut
  • Uzun menzilli karadan karaya silah sistemi olan Bora füzesinin teslimat testi, Sinop'ta 11 Mayıs'ta başarıyla gerçekleştirildi. Envanterde yer alan Kasırga füzesine, K+ Projesi ile güdüm ve pod kabiliyeti eklendi ve menzili 120 kilometreye uzatıldı. Hisar ve Korkut projeleriyle de alçak ve orta irtifada hava savunma imkanlarının millileştirilmesi hedefleniyor. TUSAŞ tarafından tasarım ve üretimi yapılan ANKA İHA sistemleri; keşif, gözetleme, hedef teşhis, tespit ve takip görevlerini başarılı şekilde sürdürüyor. Bu kulvarda dikkat çeken diğer çalışmalar ise tanksavar silah sistemlerinde yoğunlaşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber