İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'İktidara geldiğimiz günden beri eğitime çok büyük yatırım yaptık'

Başbakan Yardımcısı Işık: İktidara geldiğimiz günden beri eğitime çok büyük yatırım yaptık. Derslik sorununu hallettik. Öğretmen sorununu çok çok büyük oranda hallettik. Altyapı sorununu çok büyük oranda çözdük ama eğitimde esas olan, kaliteyi de yakalamak. Şu anda bunun için büyük bir adım attık ve büyük bir hamleyi hayata geçiriyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2017 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İktidara geldiğimiz günden beri eğitime çok büyük yatırım yaptık'

- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "İktidara geldiğimiz günden beri eğitime çok büyük yatırım yaptık. Derslik sorununu hallettik. Öğretmen sorununu çok çok büyük oranda hallettik. Altyapı sorununu çok büyük oranda çözdük ama eğitimde esas olan, kaliteyi de yakalamak. Şu anda bunun için büyük bir adım attık ve büyük bir hamleyi hayata geçiriyoruz." dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki 6. sınıf öğrencileri ile bilişim öğretmenleri için temin edilen 40 bin 761 dizüstü bilgisayar, Işık'ın katıldığı törenle dağıtıldı.

Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen törende konuşan Işık, sözlerine Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başladı.

Toplumun en fedakar kesiminin öğretmenler olduğunu belirten Işık, "Bizde öğretmen muma benzetilir. İnsanlığı aydınlatmak için sürekli yanar ve en sonunda insanlık adına kendini feda eder. Bizim değerlerimiz içinde de anne babadan sonra en çok hürmet edilen kişiler öğretmenlerdir." dedi.

Işık, Büyükşehir Belediyesinin hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan en güzel bilgisayarları hazırlattığını ama bu bilgisayarların nasıl kullanılacağının da çok önemli olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Eğer bu bilgisayarları sadece oyun oynamak için kullanırsanız o zaman yazık olur. Sevgili öğrenciler zamanı bilgisayar başında öldürmeyelim. Teknoloji bizi harcamasın, aksine teknolojiyle dost olalım, teknolojiye ve zamana hükmedelim. Şu anda dünyada her alanda büyük bir yarış var ama bu yarışın sonunu belirleyecek bir tek alan var, o alan da eğitim alanı. Bugün dünyada en iyi eğitim sistemine sahip olan ülke yarın dünyanın en kalkınmış ülkesi olacak. Onun için eğitim bizim hiçbir zaman geri plana atacağımız bir konu değil. İktidara geldiğimiz günden beri eğitime çok büyük yatırım yaptık. Derslik sorununu hallettik. Öğretmen sorununu çok çok büyük oranda hallettik. Altyapı sorununu çok büyük oranda çözdük ama eğitimde esas olan kaliteyi de yakalamak. Şu anda bunun için büyük bir adım attık ve büyük bir hamleyi hayata geçiriyoruz. Fatih Projesi bu önemli adımlardan biri."

Bu adımları atarken öğrencilerden beklentilerinin de zamanlarını boşa geçirmemeleri olduğunu anlatan Işık, öğrencilerden oyunu oynayan değil oyunu yazan insanlar olmalarını istedi.

Onun için şimdi Kocaeli'de bir büyük kodlama seferberliğini başlatmak istediklerini vurgulayan Işık, "Yakında valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Belediye Başkanlarımız, kamudaki ilgili tüm arkadaşlar bir araya geleceğiz ve Kocaeli'de bir kodlama seferberliğini başlatacağız." dedi.

- "Dağıtılan bilgisayarlar belediyenin eğitime verdiği önemin göstergesi"

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy da geleceği emanet edecekleri gençlerin en iyi şekilde yetiştirilmesinin kendilerinin en büyük görev ve sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, bu noktadan hareketle devletin ilgili kurumlarının Akıllı Tahta Projesi ve Fatih Projesi gibi önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Bu çalışmaların daha anlamlı ve daha iyi noktaya taşınması boyutunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin de çok güzel bir uygulamayı hayata geçirdiğine işaret eden Aksoy, "Büyükşehir Belediyemiz, 9 yıldır gençlerimizin ihtiyaç duyduğu bilgisayarları temin ederek bilgiye daha hızlı ulaşmalarını sağladı. Bugün de 40 bin bilgisayarın 6. sınıf öğrencilerine dağıtılacak olması Büyükşehir Belediyemizin eğitime verdiği desteğin çok güzel bir ifadesi. Bu birçok ilde örneğini görmediğimiz bir uygulama." değerlendirmesini yaptı.

- "Çocuklarımıza değer veriyoruz"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Kocaeli'nin bilişim kenti vizyonuna katkı sağlamak için başlattıkları proje kapsamında 6. sınıfta okuyan öğrencileri 9 yıldır bilgisayarla buluşturduklarını belirtti.

Çocuklar ne kadar donanımlı ve bilgili yetiştirirlerse ülkenin geleceğinin de o kadar güzel olacağını vurgulayan Karaosmanoğlu, "Biz çocuklarımıza değer veriyoruz. Onlar bizim en değerli varlıklarımızdır. Bu bilgisayarlar çocuklarımızın bilgiye kolay ve hızlı bir şekilde erişmelerine yardım edecek." dedi.

Karaosmanoğlu, bu sene dağıtımını yapacakları 40 bin 761 bilgisayar ile proje kapsamında bugüne kadar dağıtılan bilgisayar sayısının 259 bin 944'e ulaşacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcısı Işık, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Vali Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve diğer yetkililer, 12 ilçeden temsilen gelen öğrenci ve öğretmenlere bilgisayarlarını takdim etti.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Artık bilgiye erişmek çok kolay ama bilgiyi analiz etmek o kadar kolay değil. Bilgiyi analiz edemeyen, bilgiyi değere dönüştüremeyen toplumlar geri kalıyor. İşte o bilgiyi değere dönüştürecek yaklaşımı bizim eğitimde mutlaka ama mutlaka ön plana çıkarmamız lazım." dedi.

İzmit'te inşa edilen Özel Bilgi Küpü Koleji Yeşilova Kampüsü'nün açılış törenine katılan Işık, burada yaptığı konuşmada, artık mesafelerin öneminin kalmadığı, istenilen pek çok bilgiye bir tıkla saniyeler içerisinde ulaşıldığı yeni bir çağın yaşandığını söyledi.

Pek çok ülkenin bu yeni çağı henüz tam olarak idrak edemediğini dile getiren Işık, bu çağda ülkeler arasında her alanda inanılmaz bir rekabet olduğunu, en kıyasıya rekabetin ise hiç şüphesiz eğitim alanında yaşandığını kaydetti.

Işık, ülkelerin yarın nerede olacağını belirleyecek en önemli unsurun eğitim olduğunu vurgulayarak, "Onun için dünyada eğitime çok ciddi yatırım var ve eğitim konusundaki arayış çok fazla. Bu açıdan bizim de Türkiye olarak eğitime yaklaşımımızı biraz değiştirmemiz gerekiyor. Çok bilen gençler mi yetiştireceğiz, yoksa çok iyi gençler mi yetiştireceğiz? Artık çok bilmenin anlamını kaybettiği bir dönemdeyiz. Hepimizin elinde artık akıllı telefonlar var. Google hocaya sorduğumuz zaman bize hemen bilgiyi veriyor ama öz güveni yüksek öğrenci yetiştirmek durumundayız, analitik düşünen öğrenci yetiştirmek durumundayız. Problem çözmeyi bilen öğrenci yetiştirmek durumundayız." ifadelerini kullandı.

- "Bilgiyi değere dönüştürecek yaklaşımı eğitimde ön plana çıkarmamız lazım"

Başbakan Yardımcısı Işık, problem dendiğinde akla sadece matematik, fizik, kimya probleminin gelmemesi gerektiğini, aile içindeki problemin çözüm yöntemiyle matematik probleminin çözüm yönteminin aynı olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için bizim yavrularımıza kazandırmamız gereken unsurlar öz güven, analitik düşünme, problem çözme ve çözüm odaklı yaklaşım olmalı. İşte bu noktada bugüne kadar geleneksel anlayışı biraz daha değiştirmek zorundayız. Her şeyi bilen çocuklar değil de öz güveni yüksek, kendine güvenen, bir toplum karşısına çıktığı zaman, eli ayağı birbirine dolaşmayan gençler yetiştirmek durumundayız. Bu bizim gelecekteki yerimizi de belirleyecek. Artık bilgiye erişmek çok kolay ama bilgiyi analiz etmek o kadar kolay değil. Bilgiyi analiz edemeyen, bilgiyi değere dönüştüremeyen toplumlar geri kalıyor. İşte o bilgiyi değere dönüştürecek yaklaşımı bizim eğitimde mutlaka ama mutlaka ön plana çıkarmamız lazım."

"Şimdi herkes TEOG'u tartışıyor, üniversiteye giriş sınav sistemini tartışıyor. Bunlar, inanın bizim asıl tartışmamız gereken konular değil. Bizim asıl tartışmamız gereken konu biz iyi insanı nasıl yetiştiririz?" diyen Işık, bu dijital çağda önlerinde çok büyük fırsatlar olduğunu, bunları değerlendirmek zorunda olduklarını ifade etti.

- "Açılan her bir özel okul bizim için çok kıymetli"

Işık, insani ve ahlaki değerlerin küçük yaşta kazandırılamazsa dünyanın huzur ve esenliğinin teminat altına alınamayacağına işaret ederek, eğitimin en önemli öncelikleri olduğunu ve özel okulları da bu açıdan desteklediklerinin altını çizdi.

Eğitimin devletin en temel görevi olduğunu vurgulayan Işık, "Bunda hiç tereddüt yok. Her bir yavrumuza eğitim vermek bizim hükümet olarak sorumluluğumuzdur. Bunu en güzel şekilde yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz ama açılan her bir özel okul eğitimde devletin yapması gereken bir işi yaptığı için de bizim için çok kıymetli." değerlendirmesinde bulundu.

Eğitimin hala sosyal statüyü belirleyen birincil araç olduğunu, onun için ailelerin eğitimi önemsediklerini belirten Işık, Eğitim bilincinin her geçen gün arttığını aktardı.

Herkesin çocuğuna daha iyi eğitim vermenin gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Işık, "İnşallah biz de hem özel okullarımızdaki okuyan öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz hem de devlet okullarımızın şartlarını iyileştireceğiz." şeklinde konuştu.

Işık, konuşmasını, öğretmenlerin gününü kutlayarak tamamladı.

Konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcısı Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve diğer protokol mensupları okulun açılış kurdelesini kesti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber