İyi bir bilgisayar nasıl alınır?

Cuma fırsatları ile birlikte, tüm Türkiye'de ucuza satılan bilgisayarlar, gerçekten ucuz mu, ucuza bilgisayar alınır mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Kasım 2017 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İyi bir bilgisayar nasıl alınır?

Tüm Türkiye'de bugün itibariyle bir çok üründe fırsat olduğu belirtilerek kampanyalar yürütülüyor.

Ancak ucuza bilgisayarlarla ilgili şu gerçekleri bilmeniz gerekiyor.

İŞLEMCİ

Alacağınız bilgisayarda işlemcinin yanında bir numara yazmaktadır. Bu araba modeli gibidir. Örneğin toyota alırsınız ama 2009 model de var, 2016 model de...

Bu bağlamda, her core i7, 2017 model demek değildir. core i7'nin yanında 860, 760 veya 940 gibi çok farklı rakamalar yer alabilir. Bu rakamları sorgulatmalısınız.

ark.intel.com/tr adresinden bu işlemcinin geçmişine bakmalısınız. Bu adreste arama kutusuna "i7 860" yazmanız halide, alacağınız işlemciye dair tüm detaylar yer gelecektir.

Bakmanız gereken iki yer bulunuyor.

Durum--- End of Interactive Support
Piyasaya Çıktığı Tarih--- Q3'09

Durum, alacağınız işlemciye teknik destek verilip verilmediğini gösterir. Yukarıdaki bilgide, teknik desteğin verilmeyeceği ifade ediliyor.

Piyasaya çıktığı tarih ise işlemcinin model yılını gösterir. Bu işlemci 2009 yılının 3. çeyreğinde çıkmıştır.

Tarih ne kadar eski ise işlemciler o kadar eski ve yaşlı demektir.

Bakmanız gereken bir diğer şey ise Önerilen Müşteri Fiyatıdır. Eğer alacağınız işlemcide, Önerilen Müşteri Fıyatı bölümünde N/A yazıyorsa, o işlemcinin sıfırı yok demektir.

Eğer 2009 ve 2010 gibi yıllara ait bir işlemci alıyorsanız muhtemelen alacağınız toplama bilgisayardaki bellekler de düşüktür.

Yarın işlemci veya bellek de bir sorun yaşarsanız, muhtemelen ana kartınızı değiştirmek gibi daha büyük bir sorunla karşılaşabilirsiniz.

Bu nedenle ucuza bir ürün almak yerine, kaliteli bir ürün almaya gayret edin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber