Başkomiserin ölümünde cinayet şüphesi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası uyuşturucu mafyasını çökertmek için operasyon hazırlığı içinde olan Ercüment Marancı'nın ölümündeki sır perdesi aralanamadı.

AYAKLARI ve başı bağlandıktan sonra, şakağından tek kurşunla vurulmuş halde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Merkez Narkotik Şube'de başkomiser olarak görev yapan Ercüment Marancı'nın ölümü üzerindeki sır perdesi henüz aralanamadı. Marancı, geçen hafta gerçekleştirilen ?Plastenka' adlı Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonunda yer almış ve 12 ton 960 kilo asetik anhidrit ele geçirilmişti. Konusunda uzman olan Marancı Avrupa ülkelerinde ve TADOC'ta baş eğitici olarak ders veriyordu. Son olarak da uluslararası bir uyuşturucu mafyasını çökertmek için gizli bir operasyon hazırlığı içindeydi.

SOLAK EL BİLMECESİ

BAŞKOMİSERİN ölümünü yorumlayan bir emniyet yetkilisi ?Marancı, kendi el yazısıyla küçük kızı ve karısına sevgisini anlatan bir mektup bırakmış. Bu da onun intihara kesin kararlı olmasının ifadesi olarak düşünülebilir' dedi. Ancak Marancı ile aynı dairede görevli bir mesai arkadaşının ?Mermi, başkomiserin sol şakağından girmiş. Oysa Marancı solak değildi. Tabancasını sağ eliyle kullanırdı' demesi ölüm olayındaki esrarengiz noktaları derinleştirdi. Başkomiserin cesedine Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldıktan sonra cenazesi, Eskişehir Şehit Ömer Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber