Yazar Emrah Serbes'e tam kusurlu raporu

Torbalı Cumhuriyet Savcılığına gönderilen raporda, Emrah Serbes tam ve asli kusurlu bulunurken, diğer otomobil sürücüsü Ayhan Özçelik'e kusur verilmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2017 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yazar Emrah Serbes'e tam kusurlu raporu

İzmir-Aydın otoyolunda önünde seyreden otomobile çarparak aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes, bilirkişi raporuna göre tam ve asli kusurlu bulundu.

Torbalı Cumhuriyet Savcılığına gönderilen, 4 maddeden oluşan 9 sayfalık raporda Emrah Serbes'in Karayolları Trafik Kanunu'na göre ilgili dört maddede kusurlu olduğu, şerit ihlali yaptığı, kazada alkollü araç kullanmasının etkisinin olduğu, aracını yol ve iklim şartlarına göre kullanmadığı, takip mesafesine uymadığı vurgulandı.

Serbes'in ifadesinde "140-160 kilometre hızla gidiyordum" beyanına göre en sol şeritte gitmesi gerektiğini raporunda belirten bilirkişi heyeti, Serbes'in Özçelik'in aracına orta şeritte arkadan çarparak şerit ihlali suçunu işlediğini belirtti.

Raporda ikinci kusur olarak, soruşturma dosyasına giren bira şişesi ve hastane raporlarından Serbes'in alkollü olduğunun her yönüyle anlaşıldığı ve kazada alkolün etkisinin büyük olduğu vurgulandı. Üçüncü husus olarak, Serbes'in hem yola hem iklim şartlarına göre aracını uygun kullanmadığı, yol durumuna dikkat edilmediği belirtildi. Dörüdüncü kusur olarak ise Serbes'in arkadan çarptığı araç ile arasında olması gereken takip mesafesine uymadığı vurgulandı.

Sonuç olarak, Emrah Serbes'in tam ve asli kusurlu bulunduğu bilirkişi raporunda diğer araç sürücüsü Ayhan Özçelik'in ise kusursuz olduğu kaydedildi.

- Kaza

İzmir-Aydın otoyolunda 22 Eylül'de Emrah Serbes'in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 34 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmış, kazada sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise tedavi gördüğü hastanede olaydan 12 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Kazadan sonra 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru, tutuklanmıştı.

Emrah Serbes, Torbalı Cumhuriyet Savcılığının Doğru'nun emniyet kemeri izi tespiti için aldığı karar ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünden araçların ortalama hızının tespiti için gişelere giriş saatleri ve sürücülerinin kim olduğunun belirlenmesi için güvenlik kamera görüntülerini istemesi üzerine otomobili kendisinin kullandığını söyleyerek 28 Eylül'de teslim olmuş, ardından tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber