Maliye Bakanı'ndan 'taşeron işçi' açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerle ilgili, "Hem geçiş düzenlemesi yapıp hem de mevcut düzenlemeyi devam ettirmek gibi bir düşüncemiz yok" dedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2017 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maliye Bakanı'ndan 'taşeron işçi' açıklaması

- Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerle ilgili, "Hem geçiş düzenlemesi yapıp hem de mevcut düzenlemeyi devam ettirmek gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, 2018 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2016 Kesin Hesap Kanunu ile Sayıştay Raporları görüşmelerine katıldı ve milletvekillerinin sorularını cevapladı. Ağbal taşeron işçilerle ilgili soru üzerine, "Çalışma Bakanlığımız çalışma yürütüyor. Bu konuda farklı alternatifler, farklı modeller üzerinde çalışmanın belli bir noktaya geldiğini görüyoruz. Nihai değerlendirmeyi hükümet olarak yapacağız. Gerçekten gece gündüz bu çalışmayı neticelendirirsek Meclis'e getirme konusunda bir gayret var. İnşallah ifade dilen şekilde tasarı hızlı bir şekilde Meclis'e gelecek. Bu düzenlemenin amacı kamuda çalışan, personel alım modeline son vermek ve kamuda doğrudan doğruya istihdam etmek suretiyle kamu hizmetlerini sağlamak. Burada hem geçiş düzenlemesi yapıp hem de mevcut düzenlemeyi devam ettirmek gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

Katma Değer Vergisi (KDV) ile ilgili olarak ise Bakan Ağbal, "Katma Değer Vergisi sitemi içinde sonraki döneme devreden KDV'nin kaldırılması, esas reform bu. Şu anda bütün gayretimiz, bütün çalışmamız bunu yapmak. Böyle bir sistemde iade gündeme geldiğinde biz onu bir mekanizma içinde iade ediyoruz. Ben inanıyorum ki, bugün şu anda sonraki döneme KDV olarak gözüken bir kısım alacak, alacak olmaktan çıkacak. Hiç bir işletmenin sonraki döneme devreden KDV'si olmaz. Satmış olduğumuz halde ürün hala stokta duruyorsa, o zaman ne oluyor, sonraki döneme devreden KDV oluyor. KDV hasılası meselesine dikkat edeceğiz. KDV Kanunu reel sektörün üzerinde finansman yükü oluşturan kanun olmaktan çıkartacağız. Yıllık düzeyde 11 milyar liralık iade söz konusu" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber