İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sanık: Bylock'u çocuklarım indirmiştir, Google'a yüklü para ödemiştim

Örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandığına ilişkin olarak Sanum Mustafa Çil, "Bu programı kullanmadım. 2015'te çocuklarım Google Play'den bazı programlar indirdiğine ilişkin Google'a yüksek meblağlı bir ödeme yaptım. Buna ilişkin faturayı avukatım mahkemeye sunacaktır. Çocuklar böyle bir programı indirmiş olabilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2017 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanık: Bylock'u çocuklarım indirmiştir, Google'a yüklü para ödemiştim

- İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin 33'ü tutuklu 85 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklarla müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesi ile delil durumu gibi nedenleri dikkate alınarak mevcut hallerinin devamı yönünde karar verilmesini istedi.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanıkların ifadelerinin alınmasına devam edildi.

Tutuklu sanık eski İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mustafa Çil, bu dava dosyasıyla birleştirilen dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya'ya kurulduğu iddia edilen kumpas suçlamalarına ilişkin, kumpas kurmak amacı gütmeden hareket ettiğini belirterek, böyle bir kumpas kurulduğunu da düşünmediğini savundu.

İzmir Emniyet Müdürü olarak görevlendirilen Uzunkaya'nın kendilerinden intikam alacağını başkalarına söylediğini duyduğunu iddia eden Çil, "Uzunkaya olmasaydı bu davada yargılanmayacaktım. Uzunkaya intikam duygusuyla hareket etmiştir." iddiasında bulundu.

"İzmir askeri casusuluk soruşturması"ndaki suçlamaları kabul etmeyen Çil, fuhuş odaklı başlayan soruşturmanın nasıl "askeri casusluk"a dönüştüğüne ilişkin fikrinin olmadığını söyledi.

Örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandığına ilişkin olarak Çil, "Bu programı kullanmadım. 2015'te çocuklarım Google Play'den bazı programlar indirdiğine ilişkin Google'a yüksek meblağlı bir ödeme yaptım. Buna ilişkin faturayı avukatım mahkemeye sunacaktır. Çocuklar böyle bir programı indirmiş olabilir. Böyle bir şey de yaşanmış olabilir. Çok zorlama bir suçlama bu. ByLock benim telefonuma indirilmiş olabilir. Çünkü çocuklar telefonumu tarumar etmiş. Yapılacak araştırmanın sonunda bunu kullanmadığım ortaya çıkacaktır." ifadesini kullandı.

Yargılama sonunda beraat edeceğine inandığını söyleyen Çil, tahliye talebinde bulundu.

Tutuklu sanık Cemil Yörük, kanser hastası olduğuna ilişkin raporu mahkemeye sunarak cezaevinde sağlık problemi yaşadığından tahliyesini istedi.

Tutuklu sanık Seyit Ahmet Sarı, soruşturmanın yürütüldüğü büroda çalışmadığını, personel sıkıntısı nedeniyle emniyet mensuplarınca yapılan aramalara takviye olarak gittiğini ileri sürerek, soruşturma aşamasında bilgi sahibi olarak ifade verdiğini, daha sonra şüpheli konumuna geldiğini ve şimdi de sanık olarak yargılandığını belirtti.

Hakkındaki suçlamaların gerçeği yansıtmadığını savunan Sarı, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya 27 Kasım Pazartesi devam edilmesini kararlaştırdı.

- Dava ve iddianame

"Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" iddialarına ilişkin davada sahte deliller üretilerek kumpas kurulduğu iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada 25 kişi tutuklanmış, 5 zanlı tahliye edilmişti. Soruşturmaya ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı 68 sanıklı iddianame, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

Dosyadaki sanık sayısı, davanın 10 Temmuz 2017'de verilen ara kararla dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya'ya kurulduğu iddia edilen kumpas davasıyla birleştirilmesiyle 33'ü tutuklu olmak üzere 85'e yükselmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber