İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB ilahiyatçılar için formül arıyor

Danıştay'ın 'İlahiyat fakültesi mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği'ne atanamaz' kararı büyük tepkiye yol açtı. İtirazlar üzerine Bakanlık orta yol bulmak için harekete geçti. Yetkililerin, kararı yeniden gözden geçirip düzenleme yapacağı öğrenildi

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 25 Kasım 2017 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB ilahiyatçılar için formül arıyor

EROL METİN

Danıştay, ilahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanabilmesini sağlayan düzenlemenin yürütmesini durdurmuştu. Bu kararın ardından değişikliğe gitmek durumunda kalan Milli Eğitim Bakanlığı, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine atanabilecekler listesinden ilahiyat fakültesi mezunlarını çıkardı.

Değişiklikle ilahiyat mezunları yalnızca imam hatip okullarında meslek derslerine girebilecek. Şimdiye kadar formasyonla din kültürü ve öğretmenliğine atanabilme hakkı elde eden ilahiyatçılar karar sonrası ayağa kalktı. Seslerini duyurmak için harekete geçen ilahiyat temsilcileri, Meclis'teki siyasi partiler ile sendikalarla bir araya geldi.

Bu görüşmelerin ardından MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı yetkililerininş kararı yeniden gözden geçirip çalışma yaptığı öğrenildi. İlahiyat fakültesi mezunları temsilcilerinden Ayşe Koç Fındık, kazanılmış haklarının geri alınmak istenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Fındık "Halihazırda mezun sayımız 60 bin. Ciddi bir mağduriyet yaşayacağız. Kimin KPSS puanı yüksek olursa o atansın diyoruz" dedi. Danıştay'ın durdurma kararı, 2016'da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği mezunu Muhammed Eren İncegöl'ün açtığı davanın sonuçlanmasıyla verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber