İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ankara'da gayrimenkule TEOG bereketi

Milliyetemlak.com verilerine göre Bakanlığın TEOG'un yerine gelen öğrenci yerleştirme sistemini duyurmasıyla birlikte iyi okulların olduğu ilçelerde nüfus giderek artırıyor. Milli Eğitim Bakanı'nın kısa adını "Liseye Geçiş Sistemi" olarak açıkladığı sistemle ilgili detaylar da netleşiyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Kasım 2017 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'da gayrimenkule TEOG bereketi

Yeni öğrenci yerleştirme sistemi, okullarla ilgili getirdiği değişikliklerle sadece eğitim dünyasını değil emlak piyasasını da etkiliyor. 2018-2019 eğitim döneminde uygulanacak olan yeni sistemle birlikte öğrenciler artık gideceği okulu kendileri seçebiliyor. Böylelikle öğrencilerin evlerinden uzaktaki okullara gitmesiyle ilgili yaşanan sorunlar ortadan kalkmış oluyor. Öğrenciler bu okullardan en fazla 5 tanesini seçerek tercih yapıyor.

Başkentte Veliler Konut Arayışında

Liseye Geçiş Sistemi'nin öğrencilere tanıdığı istediği okulu seçme ve evlerine yakın okula başvurma hakkı, emlak piyasasını yakından ilgilendiriyor. Milliyetemlak.com verilerine göre çocuklarını en iyi okullara vermek isteyen aileler şimdiden o okullara yakın konut arayışına yöneliyor. Gayrimenkul fiyatlarının yükseldiği Ankara'nın en iyi okullarından bazıları ve bulunduğu ilçeler şöyle:

Ankara Fen Lisesi (Çankaya), Atatürk Anadolu Lisesi (Yenimahalle), Ankara Pursaklar Fen Lisesi (Pursaklar), Gazi Anadolu Lisesi (Yeni Mahalle), Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi (Çankaya), Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi (Keçiören).

Satılık Konutlarda Talep Artışı

Milliyetemlak.com üzerinde yer alan ilanlara göre Ankara'nın önemli ilçelerinden Çankaya'da kiralık 2+1 daireler 1.100 TL'ye; asansörlü, eşyası olan 3+1 daireler ise 1.500 TL'ye alıcı buluyor. İlçede satılık ev tercih edenler için ise balkonlu 2+1 daireler 153.000 TL'ye, yeni yapılmış giriş katta bulunan 3+1 daireler ise 230.000 TL'ye satışa sunuluyor.

51 mahalleden oluşan Keçiören'de ise az nüfuslu bir ailenin barınabileceği, ön cephede bulunan, eşyalı 2+1 daireler 1.100 TL'ye kiralanabiliyor. Satılık daire fiyatlarının artış gösterdiği ilçede caddeye yakın konumda bulunan 2+1 dairelere ise 155.000 TL'ye sahip olunabiliyor.

Belli Ilçelerde Yoğunluk Artıyor

Yenimahalle'de site içerisinde bulunan eşyalı 2+1 daireler 1.000 TL; merkezi sistemi olan 3+1 daireler ise 1.550 TL kira bedeli istiyor. Satılık evlerde hareketlilik görülen ilçede satılık 2+1 daireler 110.000 TL'ye; cadde üzerinde bulunan ve metroya yakın 4+1 daireler ise 475.000 TL'ye alıcı buluyor.

Başkent'in giderek nüfusu artan Porsuklar ilçesinde ise 2+1 daireler 500 TL'ye, merkeze yakın olan 3+1 daireler ise 850 TL'ye kiralanabiliyor. İlçede satılık dairelerde de canlanma gözleniyor. Mantolamanın olduğu yüksek girişli 2+1 dairelerin 122.000 TL'ye satıldığı ilçede site içerisindeki lüks 4+1 daireleri ise 460.000 TL'den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Ankara'da yeni sistemin yarattığı canlılık belli ilçelerde nüfus yoğunluğunu artırıyor. İyi okulların bulunduğu semtler yüksek talep görülürken bu ilçelerde konut fiyatlarındaki yükselişin önümüzdeki yıl daha da artması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber