Polis-jandarma gerginliği resepsiyona yansıdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hrant Dink cinayetinin ardından yaşanan gelişmelerle zirveye tırmanan Polis-Jandarma gerginliği, 10 Nisan kutlamalarına da yansıdı. Öğle saatlerinde Jandarma Genel Komutanlığı'nın önünde yapılan geçit töreninde hiçbir jandarma komutanı görünmezken, tepki geceye de yansıdı. Emniyet teşkilatının 162.Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu'nda bu yıl ilk defa hiçbir jandarma yetkilisi yer almadı.

BAYRAK KRİZİ İLE BAŞLADI

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin katil zanlısı O.S.'ın yakalanmasının ardından Samsun'da çekilen bayraklı fotoğrafların ve görüntülerin kamuoyuna yansımasıyla başlayan polis-jandarma gerginliği, 10 Nisan kutlamalarına yansıdı.

Öğle saatlerinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen geçit töreni yapıldı. Ancak teşkilatın bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı'nın önündeki kortejde, yan binada bulunan Jandarma Genel Komutanlığı'ndan hiçbir komutanın katılmadığı gözlerden kaçmadı. Konuyla ilgili bilgi veren emniyet yetkilileri, "Yoğun gündem ve 10 şehit çerçevesinde" değerlendirme yaptı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın tepkisi ise akşam saatlerinde Ankara Polis Moral Merkezi'nde verilen resepsiyonda netleşti. Her kesimden katılımın yaşandığı resepsiyonda sadece davetli olmasına rağmen Jandarma Genel Komutanlığı ve İl Jandarma'dan gelen olmadı. Genelkurmay, Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri'nden gelen komutanları Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ve eşi kapıda karşıladı. Askeri yetkililer, konuya ilişkin sorulara cevap vermekten kaçınırken, emniyet yetkilileri "Sanırım bir şekilde bizi protesto ediyorlar" ifadelerini kullandı.

İLGİNÇ ZİYARET

Öte yandan aynı saatlerde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'ı yarın (Çarşamba) saat 16.30'da ziyaret edeceği öğrenildi. Büyükanıt'ın bu ziyaretinin göreve başlayan Emniyet Genel Müdürü Köksal'a tebrik için olduğu bildirilirken, kuvvet komutanlarının da Büyükanıt'a eşlik edeceği bildirildi. Ancak emniyet yetkilileri, ANKA'nın özellikle Jandarma Genel Komutanı Işık Koşaner'in gelip gelmeyeceği yönündeki sorusuna ise, "Bazı kuvvet komutanlarının sayın Genelkurmay Başkanımıza eşlik edeceğini biliyoruz. Ancak hangileri gelecek bilgimiz yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber