Buzları eritecek ziyaret

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askerle Emniyet'i karşı karşıya getirme girişimlerinin yaygın olduğu bir dönemde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bugün saat 16.00'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nü ziyaret edecek.

Asker ile Emniyet'i karşı karşıya getirmek için bazı grupların yoğun çabası devam ederken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bugün Emniyet'e bugün sürpriz bir ziyarette bulunacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bugün saat 16.00'da gelecek olan Orgeneral Büyükanıt, polis bandosuyla karşılanacak. Orgeneral Büyükanıt, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ile görüşecek, hem yeni görevinden dolayı ?hayırlı olsun? dileğinde bulunacak hem de Polis Teşkilatı'nın 162. kuruluş yıldönümünü kutlayacak.

ÇAVDAROĞLU'NUN ZİYARETİ

Büyükanıt'ın Emniyet'i ziyaret öncesinde Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu, Genel Müdür Köksal ile 10 gün önce ayrıntılı bir görüşme yapmıştı. Bu görüşmede ?kardeş? olan kuruluşların ilişkilerinin bozulması için yürütülen gayretlere dikkat çekilmiş ve bunların mutlaka sonlandırılması istenmişti.

ŞEMDİNLİ OLAYLARIYLA BAŞLADI

Şemdinli olaylarının ardından başlayan asker-emniyet soğukluğu "Atabeyler Operasyonu" sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın evinin krokilerinin dağıtılmasıyla da gerginlik zirveye taşınmıştı. Genelkurmay gerilen olaylar nedeniyle sert bir bildiri yayınlamıştı.

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından Samsun'de eylemcinin bayrak önündeki fotoğrafının jandarmada çekildiği iddiası üzerine de Jandarma Genel Komutanlığı emniyeti sert bir bildiriyle eleştirmişti.

KARADAYI GELMİŞTİ

Daha önce dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, dönemin Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican'ı makamında ziyaret etmişti. İlk kez bir Genelkurmay Başkanı tarafından gerçekleştirilen ziyaret büyük önem taşımıştı. Karadayı'd7an sonra Emniyet'i ikinci kez ziyaret eden Genelkurmay Başkanı ise Orgeneral Yaşar Büyükanıt olacak.

Bu ziyaret, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne getirilen Oğuz Kağan Köksal'a olan güven olarak da nitelendirildi ve atamadan duyulan memnunineyitin göstergesi olarak da değerlendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber