Vergi dairesi müdürünün kasko oyunu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'de ehliyetsiz oğlunun yaptığı kazadan sonra, kasko şirketinden tazminat almak amacıyla aracı başka yere götürüp kazayı kendisi yapmış gibi göstermek istediği öne sürülen İzmit Alemdar Vergi Dairesi Müdürü H.E. gözaltına alındı.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında Servergazi İbrahim Cengiz Caddesi'nde meydana geldi. Denizli Saraylar Vergi Dairesi Müdür Yardımcısıyken, İzmit Alemdar Vergi Dairesi Müdürü olarak atanan H.E., dün gece jandarma 156 İmdat telefonunu arayarak 20 B 9500 plakalı 2007 model Ford Focus marka otomobiliyle bir evin duvarına çarparak kaza yaptığını söyledi.

Olay yerine gelen jandarma trafik ekibi, kazayla ilgili tutanak tutmak için inceleme yapmaya başladı. Jandarma, evin duvarında ve otomobilde yapılan incelemede kazanın başka yerde yapıldığını ve otomobilin sonradan olay yerine getirildiğini tespit etti.

Vergi Dairesi Müdürü H.E., jandarma ekipleri tarafından suç uydurma ve yalan tanıklık suçlamasıyla gözaltına alındı. H.E., jandarmaya verdiği ifadede kazayı ehliyetsiz oğlu 18 yaşındaki E.E.'nin başka yerde yaptığını, kaza masraflarını kasko şirketinin ödemesi için bu yola başvurduğunu kabul etti. H.E., oğlu E.E.'nin bir otomobile arkadan çarptığını, diğer otomobil sürücüsüyle anlaştıklarını belirtti, kendi masraflarının karşılanması için kazayı başka yerde kendi yapmış gibi göstererek kasko şirketinden para almayı planladıklarını itiraf etti.

Gözaltına alınan H.E. hakkında suç uydurma ve yalan tanıklık yapmaktan işlem yapıldı. H.E., savcının talimatıyla serbest bırakılırken, hakkında hazırlık soruşturmasından sonra dava açılabileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber