Genelkurmay çatı davasında 1 eski astsubaya tahliye

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 sanığın yargılandığı "çatı" davasına sanık savunmalarıyla devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2017 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genelkurmay çatı davasında 1 eski astsubaya tahliye

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 sanığın yargılandığı "çatı" davasına sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada sanıklar, avukatları ve müştekiler hazır bulundu.

Savunması için huzura alınan eski astsubay Yusuf Yalçın, darbe girişiminden önce Genelkurmay ikinci başkanı koruması olarak görev yaptığını beyan etti.

Olay akşamı makam odasının önüne gittiğinde darbecilerin tatbikat olduğunu söyleyerek kendisini engellendiğini ve derdest edildiğini öne süren sanık Yalçın, üsteğmen Şener Kısak tarafından emir subayı odasında ellerinin ve ayaklarının bağlandığını savundu.

Bir süre sonra bulunduğu yerden kurtulduğunu ve eski Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ile görüştüğünü aktaran sanık Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) emir astsubaylarından Makbul Uluğ'u aradım, Aksakallı ile görüştüm. Aksakallı'ya bütün koruma ekibinin emrinde olduğunu söyledim. Zekai Paşa darbecileri etkisiz hale getirip getiremeyeceğimizi sordu. Elimizde silah olmadığını söyledik. Bir süre sonra beylik silahlarımızı aldık ama uzun namlulu silahlara karşı bir şey yapamayacağımızdan Zekai Paşa'nın bilgisi ve emri doğrultusunda özel harekat polislerinin yapacağı operasyonu beklemeye başladık."

Üzerine atılı "darbeye iştirak" ve "FETÖ üyeliği" iddiasını kabul etmeyen sanık Yalçın, "Darbe girişiminde bulunmadım. Bu konuda gerekirse yalan makinesine girmeye hazırım. Darbe girişiminin arkasındaki FETÖ'yü ve bilerek darbe girişiminde bulunanları lanetliyorum." diyerek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

- Bir sanığa tahliye kararı

Sanık Yalçın'ın savunmasının ardından Cumhuriyet savcısından görüşü soruldu.

Savcı, mevcut delil durumu ve uzun tutukluluk süresinin göz önünde bulundurularak, suç vasfının değişmesi ihtimaline karşı sanık Yalçın'ın tahliye edilmesi talebinde bulundu.

Talebin ardından ara kararı açıklayan Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuz Dik, sanık Yalçın'ın adli kontrol şartıyla tahliyesine, tutuklu yargılanan diğer sanıkların ise tutukluluk halinin devamına karar verildiğini bildirdi.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber