İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Diyanet'te, şube müdürlüğü dahil 4 unvana görevde yükselme suretiyle atama şartları değişti

Diyanet İşleri Başkanlığı, görevde yükselme yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle, şube müdürlüğüne atama şartlarında değişikliğe gitti

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Kasım 2017 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet'te, şube müdürlüğü dahil 4 unvana görevde yükselme suretiyle atama şartları değişti

Diyanet İşleri Başkanlığı, görevde yükselme yönetmeliğinde, 28 Kasım 2017 tarihi itibariyle değişiklik yaptı. Tıklayınız.

Yapılan değişikliğe göre;

1- Şube Müdürlüğüne, şoför, hizmetli, dağıtıcı, bekçi, teknisyen yardımcısı gibi unvanlarda çalışanların başvurmaları engellenmiştir. Yeni düzenlemeye göre, şube müdürlüğüne sadece, Başkanlık teşkilatında, memur veya üstü görevlerde en az 8 yıl çalışmış olanlar başvurabilecek.

2- Eğitim uzmanı olarak atanabilmek için; "İlahiyat veya eğitim bilimleri alanında yüksek lisans yapmış olmak veya ihtisas kursu belgesine sahip olmak" şartı kaldırılmıştır. Ayrıca yine bu unvana atanmada aranan "En az dört yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak," şartı "Eğitim bilimleri veya dini alanda en az dört yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak." olarak değiştirilmiştir.

3- Veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak atanabilmek için; "imam hatip lisesi mezunu olmak" şartı kaldırılmıştır. En az lise veya dengi okul mezunu olanlar, VHKİ unvanı için açılacak görevde yükselme sınavına başvurabilecektir.

4- Din hizmetleri uzmanı unvanına atanmada aranan "İlahiyat alanında yüksek lisans yapmış olmak veya ihtisas kursu belgesine sahip olmak" şartı kaldırılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber