Kooperatif yöneticilerine çalışma cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nde, genel kurulu zamanında yapmadıkları iddiasıyla haklarında ''Kooperatifler Kanunu'na Muhalefet'' suçundan dava açılan 3 kooperatif yöneticisine, adli kontrol kapsamında bir kamu kuruluşunda çalışma cezası verildi.

Kocaeli Sanayi ve Ticaret Müdürlüğünce, 156 Nolu Minibüsçüler ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Kadir G, yönetim kurulu üyeleri Erdoğan T. ile Sadık S. hakkında, kooperatifin genel kurulunu zamanında yapmadıkları gerekçesiyle ''1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu'na Muhalefet'' suçundan yargılanmaları istemiyle Kocaeli 1. Sulh Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Geçen yıl aralık ayında yapılan duruşmada mahkeme, sanıklara, kastın yoğunluğu, eylemin oluş şekli, zararın ağırlığını dikkate alarak 1 ay hapis ve 450 YTL para cezası verdi.

Sanıkların duruşmadaki iyi hallerini dikkate alarak hapis cezasını 25 güne, para cezasını da 375 YTL'ye indiren mahkeme heyeti, daha sonra hapis cezasını, adli kontrol kapsamında kamuya yararlı bir işte çalıştırılmaya çevirdi.

Temyiz hakkı bulunmayan kararın ardından 3 kooperatif yöneticisinin, Adalet Bakanlığı Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünce adli kontrol kapsamında, Kocaeli Gençlik ve Spor Müdürlüğünde çalışması uygun bulundu.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde 25 gün boyunca çalışan 3 kooperatif yöneticisinin cezası bugün mesai saati bitiminde tamamlanacak.

-KOOPERATİF BAŞKANININ AÇIKLAMASI-

Kooperatif başkanı Kadir G, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemece kendisine verilen cezanın doğru bir karar olmadığını savundu.

İş adamı olduğunu ve kararı 'çok ağır'' bulduğunu ifade eden Kadir G, şunları kaydetti:

''Mahkeme temyize gitmeksizin hakkımızda karar verdi. Benim için çok ağır bir karar oldu. Ceza paraya çevrilebilirdi. Hafif suçlarla ilgili bu tür cezaların uygulanması doğru, ancak ben 25 gün boyunca şirketimde çalışamadım. Hem benim, hem devletin vergi kaybı söz konusu. Bu tür cezalar verilirken kişinin mesleği dikkate alınmalı.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber