Naaşı bulunamayan şehit için 23 yıl temsili mezar yapıldı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 1994'te çıkan çatışmada şehit düşen ancak naaşı bulunamayan Jandarma Uzman Çavuş Dönmez için Isparta'da temsili mezar yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2017 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Naaşı bulunamayan şehit için 23 yıl temsili mezar yapıldı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan ancak naaşı bulunamayan Jandarma Uzman Çavuş Durali Dönmez için ailesinin isteği üzerine Isparta'da temsili mezar hazırlandı.

Eğirdir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 1994'te şehit olan ancak naaşı bulunamayan şehit Dönmez'in ilçede yaşayan ailesi, oğulları için Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında mezar yapılmasını istedi.

Bunun üzerine komutanlıkta bulunan şehitlikte, temsili mezar hazırlandı.

Dönmez'in adının yaşatılacağı şehitlikte düzenlenen törende, ilk olarak Piyade Binbaşı Önder Hançer tarafından şehidin öz geçmişi okundu.

Hançer, Dönmez'in Çukurca'da bölücü terör örgütüyle çıkan çatışmada şehitlik mertebesine eriştiğini belirtti.

Yoğun çatışma nedeniyle şehidin naaşına ulaşılamadığını dile getiren Hançer, "Şehidim, sen gittiğin yerde rahat uyu. Bu vatan sizler sayesinde daima bağımsız, bu millet daima hür ve müreffeh kalacak, sizler gibi yılmaz bekçileri tarafından sonsuza dek korunacaktır." ifadelerini kullandı.

Programda saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Saygı atışı sonrası temsili mezarlıkta dua edildi.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir tarafından şehidin babası Ömer Faruk Dönmez'e Türk bayrağı verildi.

Tuğgeneral Bozdemir, bayrağı teslim ederken, "Bu, şehidimizin sana emaneti. Bayrağımızın al rengini şehidimizin kanından, ay yıldızdaki parıltısını şehidimizin yüreğindeki ateşinden alır. Şehitler ölmez, toprağa düşer vatan olur, göğe çıkar bayrak olur. Bu bayrak yüce Türk milletinin size emanetidir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber