Başbakan Erdoğan: İdeoloji mesleki eğitimi baltalıyor

Haber Giriş : 06 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar sanayinin ve ticaretin isteğine göre bir mesleki eğitim verilemediğini belirterek, "Aksine var olan mesleki eğitim de ideolojik gerekçelerle hep baltalanmıştır" dedi.

Halkalı'da yaptırılan TASEV Ayakkabıcılık Anadolu Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Ar-Ge Eğitim Merkezi ile Ayten-Ekrem Gürel Öğrenci Yurdu'nun açılış törenine katılan Erdoğan, "Türkiye'nin en büyük sorunu, yakın zamana kadar her şeyin devletten beklenmesiydi. Burada farklı bir adım atıldı. Devlet tornadan çıkmış, tekdüze standart vatandaşlar yetiştirmek üzere bir eğitim sistemi kurmuştu. Bu tekdüzelik bozuluyor" diye konuştu.

Talebe cevap verecek anlayışın eğitim sisteminde yer almaya başladığını ifade eden Erdoğan, "Türkiye'de ismi güzel, milli eğitim diyoruz da acaba eğitim mi, öğretim mi bunu tartışmak gerekiyor. Burada hem eğitim var, hem öğretim var" dedi.

Böyle bir meslek lisesinden mezun olacak bir gencin, bir ayakkabıyı imal eder hale geleceğini ve "bileziğini koluna takmış" olacağını belirten Erdoğan, "Türkiye'nin geri kalmışlığını aşabilmek için her sektör mesleki eğitime, kalifiye iş gücüne sahip çıksın. Eğitim konuşulurken sanayici susarsa, bu ülkenin sorununu çözemeyiz" diye konuştu.

İkitelli'nin 20 yıldır terk edildiğini belirten Erdoğan, "Buraya bizim hız vermemiz lazım. En iyisini siz bildiğiniz halde, bu devasa yatırımın burada beklemesi, yatırımcı olarak sizi üzmüyor mu? Buraları şen şakrak hale getirelim. Şehrin içinden çıkalım. Eğer çıkmıyorsanız, biz çıkaracağız kusura bakmayın. Buradan ilan ediyorum. Neyse gereği yapacağız. Bu yatırımları ayağa kaldıracağız" dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber