İzmir'de nüfus sayımı tamam...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi oluşturulması bir başka deyişle yeni sistemle nüfus sayımı çalışmalarında, İzmir'de sona gelinirken, kayıtlar 20 Nisan 2007 tarihinden itibaren muhtarlıklarda askıya çıkarılacak.

İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) oluşturma çalışmasında, konutlarda bilgi formu doldurulması işleminin 7 Nisan 2007 tarihi itibariyle tamamlandığı kaydedildi.

Çalışmalar sonucunda İzmir genelinde Ulusal Adres Veritabanı'na kayıtlı yaklaşık 1 milyon 525 bin konutun ziyaret edilerek, bilgi formu doldurulduğunun ifade edildiği açıklamada, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi oluşturulması çalışmalarında kayıtların, 20 Nisan'dan itibaren muhtarlıklarda askıya çıkarılacağı belirtildi.

ASKI SÜRESİ 2 AY

Askı sürecinin 20 Haziran'a kadar devam edeceğinin bildirildiği açıklamada, şöyle denildi:

"20 Nisan-20 Haziran 2007 tarihleri arasında çalışmada elde edilen bilgiler, muhtarlıklarda askıya çıkarılacaktır. Sisteme kaydolmamış veya kayıt yaptırdıktan sonra adresi değişen vatandaşlarımız, bu süre içinde muhtarlıklarda ve kaymakamlıkların bünyesinde kurulan kayıt bürolarında kayıtlarını yaptırabileceklerdir."

KAYITLAR İNTERNETTEN DE KONTROL EDİLEBİLECEK

Bu arada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürü Rıdvan Yaka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıt askı sürecinin, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin oluşturulması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Askı süreciyle, yapılan kayıt işlemlerinin sisteme dahil olup olmadığının da kontrol edileceğini kaydeden Yaka, kayıt yapılmamış kişilerin kayıtlarının yapılması ve sonradan adresi değişenlerin yeni bilgilerinin güncellenmesinin amaçlandığını söyledi.

Yaka, sisteme kayıt olmamış vatandaşlar ile adres değişikliği yapanların, askı süresi içinde muhtarlıklar ve kaymakamlıklarda oluşturulacak kayıt bürolarına başvurmaları gerektiğini belirtti.

Sisteme kayıt olanların askı süresi içinde kayıtlarını kontrol etmeleri gerektiğine de işaret eden Yaka, bu kontrolün muhtarlıklarda yapılabileceği gibi, yine 20 Nisan'dan itibaren TÜİK'in "www.tuik.gov.tr" adresinden ulaşılabilen internet sitesinden de yapılabileceğini bildirdi.

Rıdvan Yaka, daha önce kayıt olmalarına rağmen, bu kontrolde bilgilerine ulaşamayan vatandaşların, askı süresinde muhtarlık ya da kaymakamlıklardaki kayıt bürolarına başvurmaları gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber