Yapı Yol-Sen, köprülerde iş yavaşlatıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapı Yol-Sen'in yurt genelinde uygulanmasını kararlaştırdığı eylemler kapsamında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişelerinde iş yavaşlatma eylemi başlatıldı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişelerindeki nakit geçişli gişelerde saat 14.00'te başlayan ve 19.00'a kadar süreceği belirtilen eyleme, köprü girişinde bulunan Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü Köprü Bakım Şefliği binası önünde toplanan diğer sendika üyeleri de açtıkları pankart ve sloganlarla destek verdi.

Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, eyleme ilişkin yaptığı basın açıklamasında, otoyol çalışanlarının ağır iş koşullarında görev yaptıklarını, ancak emeklerinin karşılığını alamadıklarını savunarak, bu nedenle yurt genelinde bugün belli saatler arasında iş yavaşlatma eylemi yaptıklarını kaydetti.

Tekin, eylemlerin bundan sonra belli saatlerle sınırlı kalmayacağını ve gün boyunca sürebileceğini ifade ederek, ''Bugün vatandaşlar otoyol, köprü ve tapu dairelerinde sıkıntı yaşayacaklar, ancak bu sıkıntının nedeni biz değil, taleplerimizi görmezden gelen siyasi iktidardır'' dedi.

Sendika üyeleri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul'un da katıldığı basın açıklamasının ardından otoyol çalışanlarının taleplerini içeren bir metni de araç sürücülerine dağıttı.

Eylem sırasında köprü gişelerinde uzun kuyruklar oluşurken, bazı araç sürücülerinin oluşan trafik yoğunluğu nedeniyle gişe görevlilerine tepki gösterdikleri görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber