Telefonda hesabı açıklayın namusunuzu temizleyin

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telkoder Başkanı Yusuf Ata Arıak, Türk Telekom'un şehirlerarası, milletlerarası, sabit telefondan GSM'e doğru arama ve aylık sabit ücret gelirlerini kapsayacak şekilde tüm telefon gelirlerini gerek şubat gerekse mart ayları için karşılaştırmalı olarak açıklaması gerektiğini belirterek, "Hesabı açıklayın, namusunuzu temizleyin" dedi.

SERBEST Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Başkanı Yusuf Ata Arıak, Türk Telekom'un şehirlerarası, milletlerarası, sabit telefondan GSM'e doğru arama ve aylık sabit ücret gelirlerini kapsayacak şekilde tüm telefon gelirlerini gerek şubat gerekse mart ayları için karşılaştırmalı olarak açıklaması gerektiğini belirterek, "Hesabı açıklayın, namusunuzu temizleyin" dedi Geçtiğimiz günlerde mart ayı enflasyon rakamlarını açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yarattığı tartışmaların, aslında Türk Telekom'un 1 Mart'ta yürürlüğe giren zamlarından kaynaklandığını belirten Arıak, yaptığı açıklamada, kamuoyunu doğru bilgilendirmek üzere, Türk Telekom'un şubat-mart aylarındaki telefon gelir tahakkuklarını açıklaması gerektiğini vurguladı.

KARŞILAŞTIRMALI AÇIKLASIN: Yusuf Ata Arıak, bu güvensizliğin ortadan kaldırılması için, Türk Telekom'un şehirlerarası, milletlerarası, sabit telefondan GSM'e doğru arama ve aylık sabit ücret gelirlerini kapsayacak şekilde tüm telefon gelirlerini, gerek şubat gerekse mart ayları için karşılaştırmalı olarak açıklaması gerektiğini vurguladı. Söz konusu bilgilerin, Türk Telekom'un zamlarının gerçek seviyesini ortaya koyacağı belirten Arıak, şunları kaydetti:

GERÇEĞE UYMUYOR: "Giderek yaygınlaşan kanaate göre, TÜİK'in şeffaf olmayan uygulamalarının temelinde, hükümetin IMF gibi kurumlara verdiği enflasyon hedefinden sapıldığının gizlenmesi çabası vardır. Mart ayında son 12 aylık enflasyon TÜFE'de yüzde 10.86 olarak açıklanmış, söz konusu oran mart ayı için enflasyonda belirsizlik üst sınırı olan yüzde 11.2 oranının hemen altında gerçekleşmiştir. Öyle görülmektedir ki TÜİK, haberleşme grubunda yaptığı değişikliklerle enflasyon üst sınırının altında kalması için gerçeğe uymayan uygulamalar yapmıştır. Bu durum TÜİK'in tarafsızlığını, güvenirliğini zedelemektedir."

MERKEZ DOĞRU YAPTI: Merkez Bankası'nın yaklaşımı konusunda da Arıak, Türk Telekom'un, şu anda zaten belli olan zamlı tarife öncesi 'Şubat 2007 telefon gelir tahakkuku' ile zam sonrası "Mart 2007 telefon gelir tahakkuku" rakamlarını açıklamasının her türlü tartışmayı bitireceğini ifade etti. "Zam var mı ve ne kadar?" sorusunun da, 'Türk Telekom zammının enflasyona etkisi ne kadar?' sorusunun cevabının bilineceğini dile getiren Arıak, "Zam öncesi ve sonrası halkın cebinden çıkan paraların mukayesesi, zammın miktarını ve enflasyona etkisini apaçık gösterecektir. Böylece TÜİK'in yanlış ve kasıtlı rakamları yerine gerçekleşen rakamlar bilinecek, Merkez Bankası da bu doğru rakamları kullanarak doğru enflasyon hesabı yaparak güvenilirliğine düşen gölgeden kurtulabilecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber