Üniversitelerden Köşk mesajları

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 07:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nden yayımlanan duyurularda, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak TBMM'ye mesajlar verildi. İstanbul, Samsun, Ordu ve Amasya üniversitelerinin senatoları, Cumhurbaşkanı Sezer'e şükranlarını bildirdi.

İstanbul Üniversitesi Senatosu'ndan yapılan açıklamada, "Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en temel kurumlarından olan yüce parlamentomuzun, cumhurbaşkanlığı seçiminde üstüne düşecek görevi eksiksiz yapacağına inanıyoruz" denildi.

Seçim önemli bir aşama

Açıklamada, "Görev süresi dolacak olan Cumhurbaşkanı'mız Sayın Ahmet Necdet Sezer'e, Atatürk ilkelerinin, cumhuriyet kazanımlarının, laiklik ilkesinin ve demokratik hukuk devleti idealinin korunmasında ve yaşatılmasında gösterdiği duyarlılıktan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" denildi.

Marmara Üniversitesi (MÜ) Senatosu'nca yayımlanan duyuruda da, "Yeni cumhurbaşkanının, Atatürk ilke ve devrimlerine, laik cumhuriyet ilkesine bağlı kalacak, görevini tarafsızlıkla yerine getirebilecek nitelik ve özelliklere sahip olacağı hususunda sayın milletvekillerinin gerekli özeni göstereceklerine ilişkin beklentimizi kamuoyuyla paylaşırız" denildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Senatosu'nca yayımlanan duyuruda, "Türkiye Cumhuriyeti'nin yer aldığı uluslararası ortamda, ancak uluslararası çağdaş değerleri benimsemiş, ülke bütünlüğünün, ülke onur ve çıkarlarının ödünsüz savunucusu olacak, çoğunluğun desteklediği, kişiliğinde uzlaşılan ve hukukun üstünlüğünü özümsemiş cumhurbaşkanlarınca gereği gibi temsil edilebileceğine olan inancını yineler" ifadelerine yer verildi.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Senatosu da, yeni cumhurbaşkanını belirleyecek TBMM'nin, bilimin yol göstericiliğine inanan, Anayasa'da belirtilen nitelikleri haiz, cumhuriyetin Anayasa'da yer alan temel ilkelerini yürekten benimseyen bir cumhurbaşkanını seçeceğine olan inancını bildirdi.

Samsun, Ordu ve Amasya üniversitelerinin senatoları da, ortak bir metin yayımlayarak Cumhurbaşkanı Sezer'e şükranlarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber