220 pilot hava kuvvetlerine dönüyor

FETÖ'nün çeşitli kumpaslarla TSK'dan uzaklaştırdığı 220 pilot kokpite dönüyor. Tüm prosedürleri tamamlanan ilk pilot grubu önümüzdeki günlerde jetlerinin başına geçecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Aralık 2017 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
220 pilot hava kuvvetlerine dönüyor

SÜLEYMAN ŞEN

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra TSK'da yapılan kapsamlı temizlikten en fazla Hava Kuvvetleri etkilendi. Yüzlerce savaş pilotunun FETÖ üyeliği nedeniyle TSK ile ilişiği kesildi.

Türk Hava Kuvvetleri'nde pilot açığının kapatılması için önce FETÖ kumpası ile emekliliğe zorlanan savaş pilotlarının dönüşü çıkartılan KHK ile sağlandı. Düzenlemeyle 18 yıldan az hizmeti olan pilotların TSK'da görev alması zorunlu hale getirildi. Bir kısmı FETÖ nedeniyle uzaklaştırılan aralarında 100 F-16 pilotu olmak üzere 220 pilotun Hava Kuvvetleri'ne dönme yolu açıldı. 220 pilotun kasım sonu, 2018 mayıs ve kasımda 1 yıla yayılacak şekilde 3 parti halinde silahlı kuvvetlere geri dönüşleri kesinleşti. İlk grup pilotun şu günlerde TSK'ya katılması bekleniyor. AKŞAM'ın edindiği bilgiye göre 80 civarında pilot THY'ye, 90'a yakın pilot Pegasus'a kalan ise TSK'ya dönecek.

66 kişi için gözaltı kararı verildi

Son olarak önceki gün Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PYD'nin Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik olarak başlattığı soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf asker, pilot ve örgütün mahrem imamlarının da bulunduğu 66 kişi için gözaltı kararı çıkartıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber