Bağ-Kur'lunun çilesi ölünce de bitmiyor!

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

faruk erdem

1919 doğumlu Hüseyin Şahin ölünce, Bağ-Kur maaşını eşine bağlatmak istediler Askerlik borçlanması gerekiyordu. Kayıt bulunamadığı için işlem yapılamadı

Bürokrasi vatandaşın elini kolunu bağlamaya devam ediyor. Okuyucumuz Hamit Hahin'in anlattığı hikaye de böyle. Hamit Bey'in babası Hüseyin Şahin 1919 doğumlu. 2002 yılında vefat edince, BağKur maaşını eşine bağlatmak için işlemler başlatılmış. Fakat Hüseyin Bey'in BağKur'a 7 bin 176 YTL borcu olduğu anlaşılmış. Bu borcun yatırılması durumunda, eşi BağKur emeklisi olarak maaş alacakmış. Hüseyin Bey'in oğlu, bu parayı 04.08.2006 tarihinde yatırmış. Ardından emeklilik beklenirken, Bağ-Kur yetkilileri 3 bin YTL daha gerektiğini, bu miktar ödendiği anda emekliliğin tamamlanacağını söylemiş.

AİLE ŞEHİR ŞEHİR GEZİYOR

3 bin YTL de yatırılınca, bu kez yetkililer aileyi Sivas'a göndermiş. Gerekçe olarak da "Babanızın en son çalıştığı yer Sivas'tı. Bu yüzden evraklar Sivas SSK'da bulunuyor" denilmiş Aile Sivas'a gidip işlemleri bitirmek istemiş. Ama seyahatlerin sonu gelmemiş. Sivas SSK yetkilileri, bu kez adres olarak İzmir'i göstermişler: "Babanız son olarak İzmir'de çalışmış. Bu yüzden tüm evraklar İzmir'e gönderildi..."

Aile bu kez İzmir'e giderek evrakların izini sürmüş. İzmir'deki yetkililer ise SSK ve BağKur primlerini topladıklarını, 853 gün çıktığını, 900 günü doldurması için askerlik borçlanması yapılması gerektiğini söylemiş...

SONUÇSUZ YAZIŞMALAR...

Aile bu kez askerlik borçlanması için Milli Savunma Bakanlığı Arşiv Müdürlüğü'nün Ankara'daki merkezine yazılı olarak müracaat etmiş. Gelen cevapta, 1919 doğumluların kayıtlarının kendi askerlik şubelerinde bulunduğu bildirilmiş. Aile bu kez Gürün Askerlik Şubesi'nden kayıtları istemiş. Oradan gelen cevapta ise "1919 doğumluların askerlik kayıtlarının Lodumlu Arşiv Müdürlüğü'nde olduğu" ifade edilmiş.

Bu yazıyı yazdığımız saatlere kadar, ailenin girişimleri devam ediyordu. Bir sonuç alındığında buradan sizlere duyuracağız. Sanırım Çalışma ve Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri bu sorunun çözümünde yardımcı olacaklardır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber