'Ben Bylock adını gözaltına alındığımda öğrendim'

Kırklareli'de FETÖ'nün esnaf ve iş adamı yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma sonunda haklarında dava açılan 49 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2017 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Ben Bylock adını gözaltına alındığımda öğrendim'

Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "esnaf ve iş adamı" yapılanmasına yönelik soruşturma sonunda haklarında dava açılan 1'i firari 30'u tutuklu 49 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Halk Eğitim Merkezinde oluşturulan salonda Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan duruşmaya, sözde "il imamı", "il ağabeyi" ve "il ablası" olduğu iddia edilenlerin de arasında bulunduğu 30 tutuklu sanık hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğündeki hizmetli görevinden ihraç edilen tutuklu sanıklardan Emine Sözen, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Sözen, FETÖ ile hiçbir bağının bulunmadığını, 28 şubat mağduru olduğunu ileri sürdü.

Sözen, 28 Şubat sürecinden sonra görevine iade edildiğini ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltına alınarak yeniden görevinden ihraç edildiğini anlattı.

FETÖ suçlaması ile tutuklu bulunan eşini ceza infaz kurumuna ziyarete gittiğinde gözaltına alındığını belirten Sözen, ''Akıllı telefonu 2016 yılında kızım hediye olarak aldı. Telefonu bazen yurtdışındaki kızlarım da kullanırdı. Ben Bylock adını gözaltına alındığımda öğrendim. Darbe girişiminden sonra kızlarımın biri İsveç'e, biri de Amerika'ya gitti, diğer kızım ise eşiyle birlikte FETÖ dosyasından Amasya'da yargılanıyor. Yurtdışındaki kızım bu telefonu kendisinin kullandığına ilişkin dilekçe de gönderdi. Bylock yazışmaları kesinlikle bana ait değildir. Ben zaten ilkokul mezunuyum, bilgisayar kullanmasını bile bilmiyorum.'' şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe'nin ''Emniyetteki ifadende 'benim telefonumu benden başka kimse kullanmaz' demişsin'' sorusuna Sözen, ''9 gün gözaltında kaldım, emniyette çok yorgundum, çocuklarım bazen telefonumu ders amacıyla kullanır ve kendi hatlarını takarlardı.'' diye cevap verdi.

Duruşma, diğer sanıkların savunmalarıyla devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber