Hemşire kontenjanı artırılacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yükseköğretim Kurumu (YÖK), sık sık doktor ve hemşire yetersizliğinden yakınan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı sevindirecek bir adım attı. Hekim ve hemşire sayısının artırılması konusunda acilen çözüm bulunması için resmî bir yazı ile YÖK'e müracaat eden bakana, sonunda cevap geldi.

YÖK, Akdağ'ın isteği üzerine hemşire yetiştiren yüksekokulların kontenjanını artırma kararı aldı. Ancak hekim sayısının artırılması ile ilgili bugüne kadar bir cevap verilmedi. Bu konuda Erdoğan Teziç'in Akdağ ile görüşmesi bekleniyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 28 Şubat'ta YÖK'e resmî bir yazı göndererek doktor ve hemşire yetiştiren okulların kontenjanının artırılmasını istemişti. Akdağ, yazının yanı sıra Türkiye'deki hekim, hemşire sayısını ve dağılımını gösteren bir rapor gönderdi. Dünya Sağlık Örgütü verilerine dayanarak Avrupa Bölgesi'ne dahil 53 ülke arasında 100 bin kişiye düşen hemşire sayısı açısından Türkiye'nin son sırada olduğunu vurgulayan Akdağ, hemşire sayısının çok yetersiz olduğunu ifade etti. Akdağ'ın yazısına 2 gün sonra jet hızıyla cevap verildi. YÖK Başkan Vekili İsa Eşme'nin verdiği cevapta, "Talebiniz uygun görülmüştür. 2007-2008 eğitim-öğretim yılına ait kontenjanları belirleme çalışmaları sırasında (mayıs ayı) bu talep dikkate alınarak gerekli değerlendirme yapılacaktır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber