'Mehmetçiğin yeni süngüsü' görev için gün sayıyor

ASELSAN tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen otomatik havan silah sistemi ALKAR'ın önemli kalifikasyon testleri başarıyla tamamlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2017 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Mehmetçiğin yeni süngüsü' görev için gün sayıyor

Göksel Yıldırım

"Mehmetçiğin yeni süngüsü" olarak nitelendirilen ASELSAN'ın otomatik havan silah sistemine ilişkin testler başarıyla gerçekleştirildi.

Özgün sistem tasarımı ve entegrasyonu yaklaşımıyla çeşitli platformlarda kullanılabilen silah sistemleri geliştirerek üreten ve bunlar için lojistik destek sağlayan ASELSAN, güncel ihtiyaçlar doğrultusunda yenilikçi ürünlere imza atıyor.

ASELSAN, bu kapsamda otomatik havan silah sistemi ALKAR'ı geliştirdi.

ALKAR, araclara monte edilerek ya da sabit olarak uslerde kullanılabilen, 360 derece ates etme yetenegine sahip modern bir otomatik havan silah sistemi olarak ASELSAN tarafından yerli ve milli olarak üretildi.

Sistem, Kara Kuvvetleri Komutanlıgının ASELSAN tarafından gelistirilen Ates Destek Komuta Kontrol Sistemi ADOP-2000 ile entegre gorev yapabiliyor.

Hedefte tam isabet

ALKAR'ın namlusu hedefe milyem hassasiyetle otomatik yonleniyor. Merminin havada yol alacagı her santim hesaplanarak hedefte tam isabet saglanıyor. ALKAR, haritadan komutanın sectigi noktalara anında yonlenerek hedefler ates altına alınıyor.

ALKAR'da mermi namluya otomatik yukleniyor, gelismis hızı ve hassas elektro-mekanik taret sistemiyle namlu 360 derece donebiliyor, sistem yuksek namlu acılarında atıs yapabiliyor. Tum bunlar genis bir etki alanı saglarken uc havanın yaptıgı etkiyi ALKAR'ın tek basına yapabilmesini saglıyor.

ASELSAN tarafından yerli ve ozgun gelistirilen geri tepme mekanizması sayesinde atıs sırasında olusan basınc en aza indiriliyor. Bu ozellik havan silah sisteminin tekerlekli ve paletli farklı araclarda kullanımını saglıyor.

Sistem, gece-gunduz kosullarında, her turlu arazi ve hava sartlarında kullanım icin tasarlandı. Onemli kalifikasyon testlerini basarıyla tamamlayan ALKAR, goreve cıkmak icin gun sayıyor.

ALKAR, ilk kez isimsiz 13. Uluslararası Savunma Sanayisi Fuarı'nda tanıtılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber