İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Akıllı telefonlara 512 GB'lık harddisk geliyor

Samsung ilginç bir duyuru gerçekleştirdi. Güney Koreli teknoloji devi, 512 GB yerleşik Evrensel Flaş Depolama (eUFS) çözümü için geniş ölçekli üretime başladığını açıkladı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Aralık 2017 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akıllı telefonlara 512 GB'lık harddisk geliyor

Samsung 512 GB eUFS depolama çözümünü yeni akıllı telefon ve tabletlerde kullanmayı planlıyor. Şirketin attığı bu adım, depolama endüstrisi adına da büyük önem taşıyor.

Samsung'un bellek satışları ve pazarlamasından sorumlu başkan yardımcısı Jaesoo Han, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Samsung'un yeni 512 GB eUFS çözümü yeni nesil üst sınıf akıllı telefonlar için hazırlanan en iyi yerleşik depolama çözümleri arasında yer alıyor. Böylelikle microSD kart kullanımı nedeniyle sistem performansında yaşanabilecek potansiyel kısıtlamaların üstesinden gelmenin önü açılıyor. Samsung bu aşamaya önceden geçerek yeni nesil aklıllı telefonlar için zamanında bir katkı sunmuş oluyor."

Teknoblog'da yer alan habere göre, şirketten yapılan açıklamada sekiz adet 64 katmanlı 512 GB V-NAND yongasının ve bir kontrol aracının 256 GB eUFS ile aynı boyutta bir eUFS'ye yerleştirilebildiği belirtildi. Samsung okuma hızının 860 MB/sn, yazma hızının ise 255 MB/sn seviyesine ulaşabildiğine dikkat çekti. Söz konusu hızlar sayesinde 5 GB büyüklüğündeki bir dosyayı 6 saniye içinde transfer etmek mümkün oluyor. Bu süre standart bir microSD karttan 8 kat daha kısa.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber