Gülen'in avukatı 'Etkin Pişmanlık' gösterdi

Fetullah Gülen'in avukatlıgını da üstlenen Günaydın'ın, Aydın Doğan'ın SPK'ya muhalefet sucundan yargılandıgı davada da avukatlıgını yaptıgı belirtilerek, Günaydın'ın TCK'nın 221'inci maddesi kapsamında "Etkin Pismanlık" hukumleri cercevesinde beyanda bulunduğu anlatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2017 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gülen'in avukatı 'Etkin Pişmanlık' gösterdi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen ve örgütün üst düzey yöneticisi olduğu gerekçesiyle hakkında birden fazla dava ve soruşturma olan firari Ekrem Dumanlı'nın avukatı, tutuklu sanık Hasan Günaydın hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, sanık Günaydın'ın FETO/PDY icerisinde faaliyet gosterdiği, kapatılan Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonu gibi orgute muzahir kurumların avukatlığını yaptığı kaydedildi.

Sanığın, örgut yoneticisi ve uyesi oldukları gerekçesiyle haklarında sorusturma yurutulen bazı kisilerle irtibatlı olduğu ifade edilen iddianamede, yine örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı ve bunu kullanan çok sayıda kişiyle irtibatlı bulunduğu anlatıldı.

İddianamede, Günaydın'ın kullandığı telefon hattıyla 26 Aralık 2014 ile 25 Şubat 2015 arasında toplam 344 kez "ByLock"a erisim yaptıgı ifade edilerek, bu hatla 84 farklı "ByLock" kullanıcısı numarayla goruştüğü, kullandığı diğer bir numarayla da 8 "ByLock" kullanıcısıyla görüşme yaptığı anlatıldı.

Sanık Günaydın'ın ve esinin Bank Asya'da hesabının olduğu ve orgut liderinin talimatının ardından hesapta para hareketinin görüldüğü belirtilen iddianamede, bu bankadaki hesabında Eylul 2014'te 5 bin liranın altında para bulunurken Eylul, Ekim ve Kasım 2014'te ise 350-400 bin lira civarında artış olduğu kaydedildi.

- "Etkin Pişmanlık" gösterdi

İddianamede, Ekrem Dumanlı'nın avukatlıgını yapan, konuyla ilgili basında demecleri bulunan, uzun yıllardır FETO/PDY elebasısı Fetullah Gülen'in avukatlıgını da üstlenen Günaydın'ın, Aydın Doğan'ın SPK'ya muhalefet sucundan yargılandıgı davada da avukatlıgını yaptıgı belirtilerek, Günaydın'ın TCK'nın 221'inci maddesi kapsamında "Etkin Pismanlık" hukumleri cercevesinde beyanda bulunduğu anlatıldı.

Günaydın, iddianamede yer verilen beyanlarına göre, 1990'da Istanbul'da avukatlar Nazif Aktas ve Orhan Erdemli ile birlikte Beyan hukuk Burosunu kurduklarını belirterek, ofiste kendisinin agırlıklı olarak Zaman gazetesi, Orhan Erdemli'nin Fetullah Gülen, Nazif Aktaş'ın da Samanyolu televizyonunun davalarını yuruttugunu söyledi.

Tutuklu sanık Hasan Günaydın, örgütle 1994'te baslayan tanısıklıgının hicbir zaman profesyonel anlamda avukat-muvekkil iliskisinin otesine gecmedigini savunarak, daha onceden muvekkili olan Celikeller insat firmasının sahibi Ali Celik vasıtasıyla FETO/PDY mensuplarıyla tanıstıgını, avukatlığını yaptığı Fethullah Gulen, Samanyolu TV ve Zaman gazetesi gibi bircok kisi ve kurumla iliskilerinin de profesyonel bir cercevede cereyan ettigini, yapının sohbetlerine katılmadıgını, herhangi bir sekilde himmet, burs ve kurban bagısında bulunmadıgını ileri sürdü.

- Örgütün avukat yapılanması

"Esat ağabey" denilen, "Yüksel" olarak bildiği ve resmine bakarak teşhis ettiği Alaattin Yuksel Bulut'un orgutun avukat eylemlerini organize ettigini ve "hangi avukatın kime bakacagı, neler soyleyecegi, adliye onundeki basın acıklaması, twitter iceriklerinin ne olacagı" gibi talimatlar verdigini ifade eden Günaydın, şöyle devam etti:

"Bildigim kadarıyla cemaatin avukat yapılanması 2008 sonrasına aittir. Bu tarihi ifade etmemin sebebi cemaatin avukat imamı oldugunu soyleyen Aziz Gürcan, Erdal Mastar ile yine ismini Büyük Erdal olarak bildigimiz ogretmenlerin ofisimize ziyarete gelmesidir. Ziyarete geldiklerinde kendilerinin cemaat tarafından avukat yapılanmasının kurulması icin gorevlendirildiklerini, bu nedenle olusturulacak avukat yapılanmasında bu yapının avukatlıgını da yaptıgımız icin kendilerine tabi olmamızı, kendilerinin bilgi ve izni dısında cemaate ait herhangi bir is ve girisimde bulunmamamızı ifade ettiler. Bu kararın cemaatin buyuk agabeyleri tarafından alındıgını, teblig edilmesi gorevinin kendilerine verildigini beyan ettiler. Biz de hicbir zaman bu cemaate mensup olmadığımızı, sadece profesyonel anlamda bir avukat-muvekkil iliskisi yuruttugumuzu, cemaatin organik bireyleri olmadıgımızı ifade ettik. Bunun uzerine 'Sizinle calısmamak gerekir aslında' diyerek ofisten ayrıldılar."

- ABD'de iki kez elebaşı Gülen ile görüşmüş

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girisiminden sonra FETO/PDY teror orgutu ile ilgili yuruttukleri tum dava ve dosyalar ile Bank Asya'nın dosyalarından istifa ettiklerini anlatan Günaydın, üc kez ABD'ye gittiği söyledi.

Bunlardan birinin yakın akrabalarını ziyaret olduğunu, diğer ikisinin ise Fethullah Gulen'le gorusme amaclı yapıldığını belirten sanık Günaydın, bunların biat ziyaretleri değil, yuruyen dava ve dosyalarla ilgili rapor verme amaçlı olduğunu, 2014'teki ziyaretinde Gülen'e, vasiyetnamesi ve telif eserleri ile ilgili vasiyetname ornegini sunduğunu kaydetti.

Günaydın, FETO/PDY teror orgutunun yurtdısındaki yapılanmasıyla ilgili hicbir organizasyona katılmadığını savunarak, ofis ortaklarıyla birlikte ABD'ye gidislerini Ali Çelik'in organize ettiğini ifade etti.

Tutuklu sanık Günaydın'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianame, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesince de kabul edildi.

Şüpheli Günaydın, önümüzdeki günler de hakim karşısına çıkacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber