KESK'ten ILO, ITUC ve ETUC'a mektup

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - KESK ve bağlı sendikaların genel başkanları ve yöneticilerine verilen hapis cezaları üzerine konfederasyon Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu'na (ETUC) birer mektup göndererek, dayanışma çağrısında bulundu.

Mektupta, KESK ve bağlı sendikaların 11 yöneticisinin, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten yargılandıkları dava sonucunda, para ve hapis cezasına çarptırıldıkları anlatıldı.

Bu kişilerden 9'unun cezası ertelenirken, daha önce ertelenmiş cezaları bulunan KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Genel Başkanı Fehmi Kütan'ın cezasının üst mahkeme tarafından onaylanması durumunda hapse gireceklerine işaret edilen mektupta, şunlar kaydedildi:

"Yargıtay kararı onamadan önce bizler bu antidemokratik sürece müdahale etmek istiyoruz. İnfazı önlemek için tüm demokratik haklarımızı kullanacağız. Çünkü bu durumun toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkını ve düşünceyi açıklama özgürlüğünü tanıyan, ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere açıkça aykırılık teşkil ettiğinin farkındayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber