İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mahkeme, tam 2 yıl sonra, İçişleri Bakanlığının görevde yükselme sınavını iptal etti

Ankara 2. İdare Mahkemesi, tam 2 yıl sonra, 4 adet soru iptal edildiği için, İçişleri Bakanlığının programcılara yönelik unvan değişikliği sınavını iptal etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Aralık 2017 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme, tam 2 yıl sonra, İçişleri Bakanlığının görevde yükselme sınavını iptal etti

Milli Eğitim Bakanlığı, 23.8.2015 tarihinde, İçişleri Bakanlığı personeline yönelik görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açtı.

Programcı unvanı için sınava giren bir aday, 50 adet sorudan dördünün hatalı olduğu gerekçesiyle, itirazda bulundu. İtirazlar üzerine, MEB 2 adet soruyu iptal etti. Diğer iki sorunun da hatalı olduğunu düşünen memur, Ankara İdare Mahkemesinde dava açtı.

Ancak 2015 yılının sonuna doğru açılan dava tam 2 yıl sonra karara bağlanmış ve bilirkişi raporuna dayanılarak toplamda 4 sorunun iptaline karar verilmiştir.

Oysaki, sonuçların açıklanması sonrasında, kazandığı ilan personel görev yeri değişikliği yaparak başka ile dahi gitmişti.

Diğer taraftan, İçişleri Bakanlığının yürürlüğe koyduğu görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinin 21. maddesinde "Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun itiraz üzerine veya herhangi bir şekilde tespit edilmesi halinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır." hükmü yer almaktadır.

Ancak, İçişleri Bakanlığının yürürlüğe koyduğu yönetmeliğin dayanağı, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik" adlı genel çerçeve yönetmeliktir. Genel çerçeve yönetmelikte ise, yüzde beşten fazla sorunun iptali halinde sınavın iptal olabileceği yönündeki hüküm 31/8/2013 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır. Bir başka deyişle, İçişleri Bakanlığı görevde yükselme yönetmeliğinde yer alan 21. maddedeki hüküm, genel yönetmeliğe aykırı olarak yürürlükte kalmıştır. Bu aykırılığa rağmen, İçişleri Bakanlığı üzerinden geçen 4 yıllık süreye rağmen, kendi yönetmeliğindeki hükmü değiştirmemiştir. İçişleri Bakanlığının, İdare mahkemesi kararına karı, 30 gün içerisinde Ankara Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesine istinaf yoluna başvururken bu itirazı dile getirmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber