Avukata FETÖ'den 6 yıl hapis

Tutuksuz yargılanan avukat, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2017 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avukata FETÖ'den 6 yıl hapis

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla hakkında açılan davada yargılanan avukata, 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık avukat Ersin Coşman ile avukatı katıldı.

Bolu'da görev yapan, "Doktorlar imamı" olduğu iddiasıyla başka bir soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak tutuksuz yargılanan F.T. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada tanık olarak dinlendi.

F.T, sanığı sohbetlerde ve mütevelli heyet toplantılarında gördüğünü ileri sürdü.

Sivas'taki örgüt yapılanmasıyla ilgili birçok dosyada tanık sıfatıyla beyanlarda bulunduğunu ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığını anlatan F.T, "2006-2010 yılları arasında Zara ilçesinde, 2013 yılına kadar da Sivas'ta görev yaptım. Doktorlarla ile ilgili cemaat yapılanması hakkında bildiklerimi anlattım. Değişik gruplarda sanık ile bulunduk. Sivas'ta bulunduğum 2010-2013 yıllarında kendisiyle sık bir diyaloğumuz vardı. Kendisi de beni severdi, en az haftada bir defa görüşürdük." dedi.

"İl imamı"nın çağırdığı toplantılarda sanık ile bulunduğunu iddia eden F.T, "Sanık, tedbir amaçlı bazı konulardan bahsederdi. Örgüt görünümü verecek hususlardan kaçınmamızı söylerdi." diye konuştu.

Sanığın örgüt elebaşısından gelen notları kendilerine okuduğunu anlatan F.T, "Bu notlarda cemaat ile ilgili insan kazanma ve neler yapılabileceği, yapılanma ile ilgili istişare kurallarından bahsedilirdi. Sanığın cemaat içerisinde bir görevi var mıydı bilmiyorum ancak Y.B. ile avukatlar derneğini yürütüyorlardı." ifadelerini kullandı.

Sanık Coşman ise tanık beyanlarını ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Tanığın kurguya dayalı ifade verdiğini ileri süren Coşman, "Ben avukatım ancak avukat imamı ile aram yoktu. Ülfet Derneği'ni temsilen toplantılara katılıyordum. Dernekte sorunlar yaşadım, şayet avukatlardan sorumlu olsam avukatlar imamı ile aram olurdu. Bu hususların dikkate alınmasını talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı.

Sanığın savunmasının ardından savcının mütalaası alındı.

Savcının berat talebini reddeden mahkeme heyeti, sanığı 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber