Etkin pişmanlıktan yararlanan FETÖ sanıklarının cezası ertelendi

Erzurum'da, FETÖ/PDY üyesi oldukları gerekçesiyle yargılanan eski polis memuru Alparslan ile eski öğretmen ve yurt müdürü Şimşek'e verilen hapis cezası, etkin pişmanlıktan yararlanıp adalete yardımcı olmaları da göz önünde bulundurularak ertelendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2017 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Etkin pişmanlıktan yararlanan FETÖ sanıklarının cezası ertelendi

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları gerekçesiyle yargılanan eski polis memuru Cihat A. ile eski öğretmen ve yurt müdürü Satılmış Ş.'e verilen hapis cezası, etkin pişmanlıktan yararlanıp adalete yardımcı olmaları da göz önünde bulundurularak ertelendi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan eski polis memuru Cihat A. ile avukat Hasan Güney katılırken, tutuksuz yargılanan eski öğretmen ve yurt müdürü Satılmış Ş. ise duruşmaya gelmedi.

Sanık A., esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunmada, suç kastıyla hareket etmediğini, sadece dini hassasiyetler nedeniyle örgüte girdiğini söyledi.

Örgütün amacını 15 Temmuz'da anladığını belirten A., "Örgütün devletime ve milletime verebileceği zararları düşününce tüm ilişkimi kestim. Devletime karşı zerre zarar verecek harekette bulunmadım. Hiçbir baskı altında kalmadan tüm bildiklerimi anlattım. Öncelikle beraatimi talep ediyorum, mahkemeniz aksi kanaatte ise etkin pişmanlık kapsamında indirim uygulanmasını talep ediyorum." dedi.

Sanık Ş.'in avukatı Güney de esas hakkındaki savunmasında müvekkilinin çok önemli bilgileri dosyaya sunduğunu ve yardımcı olduğunu belirterek, "Müvekkilim hakkında bir mahkumiyet hükmü tesis edilecek olsa dahi etkin pişmanlık hususunun uygulanmasını ve cezasında indirim yapılmasını talep ediyorum." diye konuştu.

Son sözü sorulan A., "Bu olay nedeniyle karşınızda olmaktan son derece üzüntü duyuyorum. Yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım. Ben de bu örgütün mağduruyum." ifadelerini kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Satılmış Ş.'i "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan önce 6 yıl hapse çarptırdı. Terörle Mücadele Kanunu kapsamında artırıma giderek cezayı 9 yıla çıkaran heyet, sanığın dava kapsamında verdiği bilgiler dahilinde etkin pişmanlık hükmü ve takdiri indirim uygulayarak cezayı 1 yıl 10 ay 15 güne indirdi.

Heyet diğer sanık Cihat A.'ı ise aynı suçtan önce 5 yıl hapse mahkum etti. Terörle Mücadele Kanunu kapsamında artırıma giderek cezayı 7 yıl 6 aya çıkaran heyet, sanığın dava kapsamında verdiği bilgiler dahilinde etkin pişmanlık hükmü ve takdir indirimi uygulayarak cezayı 1 yıl 6 ay 22 güne indirdi.

Heyet, her iki sanığın da cezasını erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar A. ve Ş.'in FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme sistemi ByLock programını kullandıkları belirtiliyordu.

A.'ın polis memuru olarak FETÖ/PDY'nin polis yapılanmasına dahil olduğu ve en son örgütün "İstihbarat Şube Grubu" toplantılarına katıldığı aktarılan iddianamede, Ş.'in örgüt içerisinde mahrem yapıda polisleri kontrol ve sevk eden sohbetçi öğretmen olduğu, örgütsel eğitim verdiği polislerden topladığı bilgileri üstlerine aktardığı kaydediliyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber