Yerli otoya bütün kalbimle inanıyorum

Türkiye'nin otomobilini yapacak 5 babayiğitten biri olan Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan, yerli otoya bütün kalbiyle inandığını söyledi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Aralık 2017 07:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Yerli otoya bütün kalbimle inanıyorum

SELÇUK ADIGÜZEL

Türkiye'nin otomobilini yapacak 5 babayiğitten biri olan, Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yerli otomobilin yüksek teknolojili bir araç olacağını, teknolojik donanımlarının çok yüksek olacağını söyledi. Özilhan projenin başarılı olacağına bütün kalbiyle inandığının altını çizdi.

Otomobilde geleceğin elektrikli araçlarda olduğunu vurgulayan Özilhan "Türkiye bu treni yakalayabilir. Telekomünikasyonda Özal'la beraber müthiş bir teknolojiyi başında yakaladık ve bugün bu sahada iyiyiz" ifadelerini kullandı.

BİRDEN FAZLA MODEL OLMALI

Yerli otomobilin model sayısı noktasında çalışmaların devam ettiğini aktaran Özilhan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün "en az 4 model" olacak sözlerine atıfta bulunarak "Birden çok model olması lazım, Sayın Bakan haklı. Otomotiv sektöründe tek bir ürünle farklı olmak mümkün değil. B grubu var C grubu var hiç olmazsa birkaç tanesinin olması gerekiyor" diye konuştu. Projenin henüz başında olduklarını ve fizibilite çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Özilhan "Rekabet gücümüzü görüp ona göre hareket etmemiz lazım" değerlendirmesini yaptı.

ORTAKLARA KAPIMIZ AÇIK

Devletinprojeye ortak olma noktasında destek verebileceği yorumlarını değerlendiren Özilhan "Ortağın başımızın üstünde yeri var. Devlet 'ortak olabilirim' dedi. Neticede bu Türkiye'nin milli otomobil projesi" şeklinde konuştu.

Dünyada bu tarz projelerde çok önemli devlet destekleri olduğunu dile getiren Özilhan "Aynı proje Vietnam'da da var. Dünyada hangi devlet ne kadar destek vermiş çalışıyoruz" dedi.

Türkiye'nin otomobilinin sıradan bir araç olmayacağının altını çizen Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, teknolojik donanımlarının ön planda olacağı yüksek teknolojili bir araç üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

FİYATI ULAŞILABİLİR OLACAK

Yerliotomobilin elektrikli motora sahip olacağını ve gelişen teknoloji ile birlikte maliyetlerin gittikçe azaldığını kaydeden Özilhan "Neticede yüksek fiyatlar isteyince talep gelmez bunun bilincindeyiz" diyerek yerli otomobilin fiyat olarak ulaşılabilir olacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber