Başbakan: Bizi BM kararları bağlar

ABD'deki davanın hukuka aykırı olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, "ABD'nin İran'a ambargosu bizi bağlamaz. Bizi BM kararları bağlar" ifadelerini kullandı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Aralık 2017 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan: Bizi BM kararları bağlar

EMİN PAZARCI

Başbakan Yıldırım, ABD'deki kumpas davasında Reza Zarrab'ın ABD Hükümeti ile anlaştığını belirtti. Zarrab'ın "Taraf değiştirerek, yalan söyleyerek buradan kurtulacağımı düşündüm, bana bu telkin edildi. Mahkeme ile işbirliği yapmayı tercih ettim" diye ifadelerde bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, "Bu, hiçbir hukuk sistemine uymaz. Önceden kurgulanmış, senaryosu yazılmış, adeta piyes gibi. ABD hukuk sisteminin sorgulanmasını beraberinde getiren bir durum" diye konuştu.

BİZİ BM KARARLARI BAĞLAR

Başbakan Yıldırım, "Türkiye, uluslararası kurallara uymayan hiçbir işlem yapmamıştır. ABD'nin İran'a ambargosu bizi bağlamaz. Bizi BM kararları bağlar. Dava nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, bizim için yok hükmümdedir. Burada Türkiye'ye bir fatura kesme gayreti vardır" ifadelerini kullandı.

Halkbank aleyhine açılmış bir dosya yok

Yıldırım, şu anda Halkbank aleyhine açılmış bir dava bulunmadığının, ABD ambargosunun Zarrab üzerinden delinip delinmediğinin tartışıldığının altını çizdi: FETÖ'nün başaramadığını bankaların üstüne giderek başarmayı ve Türkiye'ye diz çöktürmeyi düşünüyorlar. Başaramayacaklar. Tamamen siyasileşmiş, FETÖ'nün gırtlağına karar içinde olduğu bir süreçtir.

Yıldırım, Güney Kore'den dönüşü sırasında aralarında AKŞAM Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı'nın da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA GİBİ BÖLGEYİ FELAKETE SÜRÜKLER

Başbakan Yıldırım, Trump'ın Kudüs açıklamasına çok sert tepki gösterdi. Yıldırım, "Kudüs'ün statüsüyle oynamak, pimi çekilmiş bomba sonucunu doğurur. Rüzgar eken fırtına biçer" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs açıklamasına çok sert tepki gösterdi. Güney Kore'ye yaptığı resmi ziyaretin ardından Türkiye'ye dönerken uçakta gazetecilere açıklamalar yapan Başbakan Yıldırım, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasının Kuzey Irak yönetiminin aldığı referandum kararına benzediğini söyledi. BM'nin Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti kurulmasına yönelik kararlar aldığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: Kudüs, üç semavi din için de kutsal bir mekan. Buranın statüsü ile oynamak, pimi çekilmiş bir bomba şeklinde sonuç doğurur.

RÜZGAR EKEN FIRTINA BİÇER

Neresinden bakarsak bakalım vahim bir düşüncedir. Hayata geçirmek, Ortadoğu'yu büyük felakete sürüklemek demektir. Rüzgar eken fırtına biçer.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber